GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγιδευμένοι στα δίχτυα της καθεστωτικής προπαγάνδας

Γράφει ο Μαγια Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο πολιτικό φιάσκο για την κυβέρνηση στο Παρίσι ... Ενώ μίλαγε...



Γράφει ο Μαγια

Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο πολιτικό φιάσκο για την κυβέρνηση στο Παρίσι ... Ενώ μίλαγε για μια μάχη που θα δινόταν εκεί και θα αφορούσε μεγάλες αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική, γυρνάει με άδεια χέρια.
Αντιπολιτευόμενες γραφίδες: Βατερλό στο Παρίσι. Πήγαν για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι.
Ουδεμία αναφορά περί αναμενόμενης και απολύτως φυσιολογικής εξέλιξης, ούτε καν περί μιας ακόμη κακόγουστης θεατρικής παράστασης, εν είδει σαπουνόπερας.
Παγιδευμένοι, προφανώς, στα δίχτυα της καθεστωτικής προπαγάνδας εκτίμησαν το γεγονός με τους όρους που θέτουν οι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής.
Συνεπώς, δικαιολογημένη η παρατήρηση ότι, ενδεχομένως στο πίσω μέρος του μυαλού τους ...έκοβε βόλτες η σκέψη που έχει φωλιάσει, σαν φίδι, στη συνομοταξία των «αχαρακτήριστων Γραικύλων» (Α. Παπαδιαμάντης), των λωτοφάγων και των «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ» (Νικόλας Άσιμος). Πως η κυβέρνηση των υποτακτικών της Τρόικας και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ...διαπραγματεύεται και θέτει ...κόκκινες γραμμές (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;).
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει (εκτός των άλλων) επικοινωνιακή οπτική πολύ δύσκολα η (κοιμωμένη) κοινωνία θα αντιληφθεί το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση των Ολετήρων είναι μια κυβέρνηση, που όσο παραμένει στην εξουσία τόσο θα ισοπεδώνονται κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, θα λεηλατείται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, θα κατεδαφίζεται η Υγεία και η Παιδεία, θα οδηγούνται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι κάτω από τα όρια της φτώχιας, θα διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας, θα καταδικάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην ανεργία και την απόγνωση.

Οι κυβερνώντες έχουν «όραμα», αλλά απλώς δεν το διατυμπανίζουν. Και αυτό το «όραμα» είναι σαφές: Να φτωχύνει και να εξαθλιωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Να μετατραπεί η χώρα σε μια τριτοκοσμική αποικία χρέους.
Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα επιχειρήσει εκ νέου να εξαπατήσει τους ιθαγενείς, ξανατάζοντάς τους χάντρες και καθρεφτάκια.

Απάντηση δεν προβλέπεται να υπάρξει μέσω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί. Αυτή την περίοδο η Ελλάς (τι θα γίνει φίλε μου με εμάς), τουτέστιν ο λαός, έχει άλλες έγνοιες: Πως θα παραταθεί η αρπαγή της ιδιοκτησίας του, μέσω του ΕΝΦΙΑ, από τις τέσσερις στις έξι δόσεις!... Η αρπαγή, αυτή καθεαυτή, αφού δεν γίνεται από τους κομμουνιστές, θεωρείται ήσσονος σημασίας ζήτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση