GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί ένα «διαρκές έγκλημα» της Κυβέρνησης»

Συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου για ενδικοφανή προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ. «Μπορώ πια να πω ότι ο ΦΑΠ και ο ΕΕΤΗΔΕ ήσαν ένα στιγμια...



Συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου για ενδικοφανή προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ.
«Μπορώ πια να πω ότι ο ΦΑΠ και ο ΕΕΤΗΔΕ ήσαν ένα στιγμιαίο έγκλημα, ενώ ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί πια ένα διαρκές» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Απεδείχθη πως μάταια οι καλοπροαίρετοι Έλληνες περίμεναν μέσω της τροπολογίας κάποιες ελαφρύνσεις, κάποιες διορθώσεις ή έστω τουλάχιστον την απαλλαγή από τον φόρο στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο Α. Σαμαράς.

Και να που απεδείχθη δυστυχώς ότι σωστά φώναζα … ότι ο ‘θησαυρός’ των φοροελαφρύνσεων ήταν άνθρακας!

Εκείνο πάντως που σίγουρα κατάφεραν ήταν να διορθώσουν την πρώτη γκάφα με μία ακόμη μεγαλύτερη.

Ο ΕΝΦΙΑ θα αποδειχθεί καταστροφικός για την κοινωνία, την οικονομία, την Κυβέρνηση.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που θα αποτελέσει πεδίο ενεργητικής και όχι μόνον παθητικής αντίστασης των πολιτών έναντι της υπερφορολόγησης.

Ο ΕΝΦΙΑ θα έχει και εισπρακτική αποτυχία… Επίσης θα έχει όμως και πλεόνασμα… κοινωνικής απαξίας’.

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα συνεχίζει –όσο βρίσκεται εν ισχύει- να τοποθετεί μασούρια δυναμίτιδας στα θεμέλια της κοινωνίας, της δημοκρατίας αλλά και της κυβέρνησης.

Η απελπισμένη κοινωνία μπορεί να κουράστηκε να γκρινιάζει, και να αγανακτεί…

Δεν αντέχει όμως να πληρώνει ενώ δεν έχει!

Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η θερινή ραστώνη θα κρατήσει για πάντα»!

Αντισταθείτε υπογράφοντας την ενδικοφανή προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ

Τέλος, κλείνοντας την συνέντευξη του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος έδωσε την ενδικοφανή προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Σ. Παπανδρέου (εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ) και υπογράμμισε:

«Η προστασία της ιδιοκτησίας δεν είναι κάτι το οποίο θεσπίζεται μόνο στο Ελληνικό Σύνταγμα. Είναι επιταγή και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Για τούτο οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες επιδιώκουμε με τους αγώνες μας άμεσα την πλήρη αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος που αφορά στην ιδιοκτησία».

Ο ΕΝΦΙΑ είναι καταστροφικός για τους Έλληνες και την χώρα

Αποτελεί φόρο κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος.

Από τις διατάξεις των παρ.1 και 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος προκύπτει ότι η επιβολή φόρου επιτρέπεται μόνον εάν και στον βαθμό που υφίσταται φοροδοτική ικανότητα, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θίγεται το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβιώσεως του, εν όψει του άρθρου 2 παρ.1 του Συντάγματος.

Η συνταγματική αυτή υποχρέωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΙΟ, στην άσκηση της νομοθετικής φορολογικής πολιτικής, η παράβαση του οποίου συνιστά αντικείμενο δικαστικής κρίσεως ειδικότερα να τηρεί το κριτήριο της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας το οποίο δεν αναιρείται ακόμη και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η φορολογική επιβάρυνση χαρακτηρίζεται ως έκτακτη.

Πόσο μάλλον όταν θεσπίζεται ως πάγια, μέλλουσα να ισχύσει επ' αόριστον ( Άρειος Πάγος Δ’ Πολιτικό Τμήμα 293/2014 ).

Ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί ΔΙΠΛΟ φόρο, καθώς περιλαμβάνει και συμπληρωματικό με το άρθρο 5 παρ. 1 και 2 για ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία ανώτερη των 300.000 €, ο οποίος επιβάλλεται επί της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, ακόμα και επί εκείνων που ΔΕΝ προσπορίζουν ΚΑΝΕΝΑ εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.

Τρομακτικά, αιματηρά και ατελέσφορα τα μέτρα

Τους χρόνους των μνημονιακών παγετώνων έχουμε υποστεί πλέον τρομακτικά, αιματηρά και ατελέσφορα και εσφαλμένα μέτρα όπως :

Η έκτακτη εφάπαξ εισφορά στο εισόδημα φυσικών προσώπων (άρθρο 18 του ν. 3758/2009), αυξήθηκαν οι συντελεστές φόρου προστιθέμενης αξίας και διαφόρων ειδικών φόρων κατανάλωσης (άρθρα 12-15 του ν. 3833/2010).

Επιβλήθηκε έκτακτη εφάπαξ εισφορά επί του εισοδήματος των φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 (άρθρο 5 του ν. 3833/2010).

Επιβλήθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης στο ετήσιο συνολικό καθαρό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων (άρθρο 29 του ν. 3986/2011).

Επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτει από την κυριότητα ή κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (άρθρο 30 του ν. 3986/2011).

Επιβλήθηκε ετήσιο τέλος επιτηδεύματος στους επιτηδευματίες και τους ασκούντες ελεύθερο επάγγελμα (άρθρο 31 του ν. 3986/2011).

Όλα αυτά τα μνημονιακά εσφαλμένα, ατελέσφορα και τρομακτικά μέτρα οδήγησαν σταδιακά στην επισώρευση μιας σειράς πρόσθετων μέτρων, κάθε ένα από τα οποία θεωρήθηκε, τάχα αναγκαίο λόγω της αποτυχίας των προηγούμενων, για να αποδειχθεί και αυτό µε τη σειρά του ατελέσφορο και να συμπληρωθεί στη συνέχεια µε περαιτέρω περικοπές και επιβαρύνσεις. Όλα αυτά μαζί εν τέλει διέλυσα τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό και οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση!

Σε τελική ανάλυση κατόπιν αυτών των διαδοχικών άδικων φορολογικών και σκληρών εισοδηματικών μέτρων είναι προφανές ότι οι έλληνες πολίτες έχουν ήδη υποστεί σοβαρότατες οικονομικές απώλειες οι οποίες, κατά τα Διδάγματα της Κοινής Πείρας και της Λογικής, επηρεάζουν ουσιωδώς και κατακερματίζουν το πραγματικό επίπεδο της φοροδοτικής τους ικανότητας !

Ο ΕΝΦΙΑ παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα… αποτελεί απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας

Σαφώς πλέον (η περαιτέρω φορολόγηση δια του ΕΝΦΙΑ) παραβιάζειτην προστασία του Σεβασμού στην Αξιοπρεπή διαβίωση του ατόμου και φορολογουμένου, ως αυτή θεμελιώνεται Συνταγματικώς στο άρθρο 2 παρ. 1 και ουσιαστικά αποτελεί παράνομη και αντισυνταγματική απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών σε αντίθεση με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 παρ. 2 , θέλουν για κάθε απαλλοτρίωση αντίστοιχη και πλήρη αποζημίωση καθώς και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α!

Με αυτή τη στέρεα βάση εμείς -οι ΑΝΕΛ και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες- προτείνουμε την κατάργηση και του ΕΝΦΙΑ και δεσμευόμαστε όταν «λευτερωθεί» ο τόπος, θα καταργήσουμε τον άδικο αυτό νόμο

Καλούμε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους να προχωρήσουν στην ενδικοφανή προσφυγή κατά ΕΝΦΙΑ, που ετοίμασε η ομάδα της τεκμηρίωσης. Καλούμε να συμπληρώσουν να υπογράψουν και να καταθέσουν το σχέδιο που παραδώσαμε στην δημοσιότητα και διακινούμε χέρι – χέρι και μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να διευκολύνουμε τους εμπερίστατους συμπατριώτες μας. (ακολουθεί η ενδικοφανής προσφυγή).

1 σχόλιο

  1. Έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια από το κατεστημένο. Αγγιξανε τα ιερά και όσια όπως είναι τα ακίνητα και οι διορισμοί στο δημόσιο. Το πιθανότερο είναι να κάνει τα αδύνατα δυνατά η ΝΔ, να εκλεγεί πρώτο κόμμα ο Σύριζα, κυρίως με χοντρές μαλακιες από την κυβέρνηση, κύριος λόγος δεν είναι δυνατόν να συντηρηθούν τα 4 εκατομμύρια συνταξιούχων, και πόσοι οι δημόσιοι εν ενεργεια ,άγνωστο οι αριθμοί. Για να καλυφθεί το κόστος αυτών πρέπει μισθοί συντάξεις να είναι περίπου 300 ευρώ. Αυτό μόνο με τον Σύριζα είναι κατορθωτό, όπως και η έξοδος από την ΕΕ.Έτσι επιτυγχάνονται βασικοί στόχοι της δικτατορίας του κοινοβουλίου του δημοσιουπαλληλικου κατεστημενου.Το βιοτικό επίπεδο καταβαραθρωνεται.Διατηρούνται στην εξουσία η ίδια νομενκλατούρα.Και μοιράζει τον προϋπολογισμό όπως τώρα. Παίρνει ατιμωρησία στα κλεμμένα και δεν θα ενοχλούνται από λίστες Λαγκάρντ κτλ.Των Ευρωπαίων θα έχουν φτηνές διακοπές. Ο στρατός κατοχής πολλαπλασιάζεται, όλοι στο δημοσιο.Ένα θανατηφόρο μείγμα φασιστών, ναζί, κόκκινοι φασίστες και τον πελατειακό φασισμό, ο θάνατος θα είναι μόνιμος κάτοικος ,εγκαθίσταται επ αόριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση