GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Η εγκυμοσύνη μπορεί να φαίνεται σε πολλές από εμάς μία φυσική διαδικασία και να θεωρούμε δεδομένο το γεγονός ότι κάποια στιγμή ...



Η εγκυμοσύνη μπορεί να φαίνεται σε πολλές από εμάς μία φυσική διαδικασία και να θεωρούμε δεδομένο το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε παιδιά...
Η αλήθεια όμως είναι όμως ότι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την γονιμότητα μίας γυναίκας αλλά και ενός άντρα. Ενώ λοιπόν κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να μείνουν έγκυες αμέσως, άλλες προσπαθούν καιρό. Διαβάστε 8 τρόπους με τους οποίους μπορείτε εσείς και ο σύντροφός σας να αυξήσετε τη γονιμότητά σας.
Προσέξτε το βάρος σας

Πέρα από τις άλλες επιπτώσεις στην υγεία, το περιττό βάρος μπορεί να προκαλέσει αυξημένη παραγωγή μίας ορμόνης που διαταράσσει τη διαδικασία της ωορρηξίας, ο κύκλος γίνεται λιγότερο σταθερός και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες σύλληψης. Από την άλλη πλευρά, τα πολύ χαμηλά επίπεδα λίπους μπορεί να μην επιτρέψουν την επαρκή παραγωγή ορμονών για την ωορρηξία κάθε μήνα ή για τη διατήρηση μιας εγκυμοσύνης σε περίπτωση σύλληψης. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα σωστό βάρος όμως προσοχή μην το παρακάνετε! Οι γυναίκες που γυμνάζονται πολύ έντονα ίσως σταματήσουν να έχουν τακτικά ωορρηξία ή να μην έχουν καθόλου. Επίσης, η έντονη άσκηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες αποβολής, για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη συχνότητα και την ένταση της εκγύμνασής σας.
Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον για τη γονιμότητά του. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνη C καθώς η έλλειψη αυτόν των θρεπτικών συστατικών μπορεί να επηρεάσει την έμμηνο ρήση αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες αποβολής.
Κόψτε το τσιγάρο

Οι βλαβερές επιδράσεις του τσιγάρου στον οργανισμό μας είναι γνωστές και αν όλα όσα ξέρατε δεν σας έχουν ήδη πείσει να το κόψετε, τότε τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνετε! Οι τοξίνες που περιέχουν τα τσιγάρα όχι μόνο καταστρέφουν τα ωάρια μιας γυναίκας αλλά επιπλέον μπορούν να προκαλέσουν την πρόωρη γήρανση τους. Τα ωάρια δηλαδή μίας καπνίστριας 35 χρονών λειτουργούν σαν εκείνα μιας γυναίκας που είναι 42, επομένως είναι λιγότερο γόνιμα. Ο γυναικολόγος Robert Barbieri αναφέρει «Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα γονιμότητας όμως όταν το κόψετε η σωστή λειτουργία των ωοθηκών επανέρχεται».
Μάθετε τον κύκλο σας

Ο κύκλος μιας γυναίκας διαρκεί συνήθως 25-35 μέρες (ξεκινώντας να μετράτε από την πρώτη μέρα της περιόδου σας). «Εάν ο κύκλος σας κρατάει πάνω από 42 μέρες θα πρέπει να μιλήσετε με το γυναικολόγο σας», αναφέρει ο γιατρός Michael Soules. Το πιο γόνιμο διάστημα μίας γυναίκας είναι η μέρα που θα έχει ωορρηξία καθώς και 4-5 μέρες πριν από αυτήν. Όμως μην θεωρείτε ότι θα έχετε απαραίτητα ωορρηξία πάντοτε τη δέκατη τέταρτη μέρα του κύκλου σας. Έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ έδειξε ότι η ημέρα της ωορρηξίας διαφέρει πολύ από γυναίκα σε γυναίκα. Για να βρείτε πια είναι η ημέρα της δικής σας ωορρηξίας μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή στο κινητό σας που θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια του κύκλου σας.
Αναζητήστε ηρεμία και γαλήνη

Το στρες και η κατάθλιψη μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητά. Έρευνα που διεξήχθη στη Δανία σε 393 ζευγάρια έδειξε ότι οι γυναίκες που περνούν κάποια ψυχολογικά δύσκολη περίοδο στη ζωή τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν παιδί. «Μαθαίνοντας να ελέγχετε το στρες μέσα από τεχνικές χαλάρωσης (όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός) ή αναζητώντας υποστήριξη από κάποιο ψυχολόγο μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα σωστά επίπεδα της γονιμότητάς σας.
Σκεφτείτε πριν πιείτε

Έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση του αλκοόλ με την δυσκολία στη σύλληψη, ωστόσο ένα ποτήρι κρασί μια στο τόσο είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσει τη γονιμότητά σας. Προσέξτε επίσης και την κατανάλωση καφεΐνης που κάνετε. Πρόσφατη έρευνα του American Journal of Obstetrics and Gynecology έδειξαν ότι όσες γυναίκες έπιναν δύο ποτήρια καφέ κάθε μέρα είχαν τουλάχιστον δυο φορές πιθανότητα να αποβάλουν σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν καθόλου.
Κόβετε η συνουσία;

Αν το πολυάσχολο πρόγραμμά σας έχει μειώσει τις προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό σας τότε ίσως είναι μια καλή στιγμή να τις ξαναθυμηθείτε! Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ότι γυναίκες που έχουν πιο συστηματικές προσωπικές επαφές έχουν πιο σταθερό κύκλο και πιο συχνή ωορρηξία σε σχέση με εκείνες που έχουν σποραδικές επαφές. Η εβδομαδιαία συνουσία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα σας και φυσικά όσο πιο συχνά έχετε επαφές με το σύντροφό σας τόσο περισσότερο αυξάνετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.
Μην παραμελείτε τη δική του υγεία

Όλα όσα μπορούν να επηρεάσουν τη δική σας γονιμότητα μπορούν να επηρεάσουν και την γονιμότητα του συντρόφου σας. Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κακή διατροφή μπορεί να μειώσουν τη παραγωγή σπέρματος. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα χρωμοσώματα του σπέρματος. Η καθημερινή λήψη βιταμινών όπως οι βιταμίνες E και C βοηθούν τους άντρες στη παραγωγή υγιούς σπέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση