GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σλοβενία: Στη Βουλή η λίστα με τους υποψήφιους υπουργούς

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ απέστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τα ονόματα των 16 υποψήφιων υπουργών. Σύμ...


Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ απέστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τα ονόματα των 16 υποψήφιων υπουργών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Μίρο Τσέραρ αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον υποψήφιο για το υπουργείο Οικονομίας, Έρβιν Πφέιφερ από τον επιχειρηματία Γιόζεφ Πέτροβιτς.
Ο Πέτροβιτς διεκδίκησε το εισιτήριο στη Βουλή με το Κόμμα του Μίρο Τσέραρ (SMC) στις εκλογές του Ιουλίου, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Εργάστηκε στον επιχειρηματικό τομέα επί 30 χρόνια και τώρα έκανε την πρώτη απόπειρα εισόδου στην πολιτική.
Έχει διατελέσει εκτελεστικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Petrol και είναι διευθυντής της Unichem, κατασκευάστριας εταιρείας οργανικών λιπασμάτων και βιολογικών προϊόντων ελέγχου παρασίτων.
Τα ΜΜΕ της Σλοβενίας εικάζουν ότι ο Μίρο Τσέραρ αποφάσισε να προτείνει νέο υποψήφιο υπουργό με αρμοδιότητα την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογία, επειδή ο Έρβιν Πφέιφερ δεν παρέστη στην πρώτη σύσκεψη των υποψήφιων υπουργών του SMC και των βουλευτών.
Ο Πφέιφερ θα μπορούσε να ρίξει σκιά αμφιβολίας στο σύνολο της κυβέρνησης, επειδή είχε διατελέσει επικεφαλής του κέντρου οικονομικών και οργάνωσης ανάπτυξης της τράπεζας "Νόβα Λιουμπλιάνσκα Μπάνκα" NLB έως το 2010 και είχε δεχθεί κριτική για επιλογές του, σύμφωνα με το Radio Slovenija.
Στο κυβερνητικό σχήμα που πρότεινε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αποτελείται από εννέα υποψήφιους του Κόμματος του Μίρο Τσέραρ (SMC), τέσσερις υποψήφιους από το Κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS) και τρεις από τους Σοσιαλδημοκράτες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση