GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Νικολόπουλος για την ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ

Αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, «φ...



Αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην έκτακτη πολιτική εκπομπή του...
zougla.gr/live και παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Λ. Παναγιώτου, κατά την οποία έδωσε ειδήσεις Ι(βλ. συνημμένη ερώτηση).

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε να απαντήσει και σε ερώτηση σχετική με την χτεσινή ομιλία του Τάσου Νεράντζη στην Βουλή, σχετικά με την ομοφυλοφιλία, την παιδοφιλία, τη κτηνοβασία κλπ.

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση της σχετικής απάντησης έχει ως ακολούθως:

Ν. Νικολόπουλος: «Αντρίκια η τοποθέτηση του Τ. Νεράντζη. Παρότι συγκέντρωσε τα πυρά των «προοδευτικούλιδων», ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας»

«Η χθεσινή αντρίκια τοποθέτηση του συναδέλφου Τ. Νεράντζη για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων, που αποπειράθηκαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, να "σπρώξουν" ως τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μαζί και οι σύντροφοι του κ. Κούρκουλα, συγκέντρωσε - όπως άλλωστε αναμενόταν - τα πυρά των προοδευτικούλιδων που "προμοτάρουν" με πάθος το σεξουαλικό προσανατολισμό του Ζιγκ - Ζαγκ , χαρακτηρίζοντας όλους εμάς τους ευθύπορους ως ρατσιστές, κατάπτυστους και "ψεκασμένους".

Επειδή η παρέα των "πίνω και μεθώ, ωχ αμάν" δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δε "παντρέψουμε" τον “Γιώργο με τον Πέτρο και την Μαρία με την Ιωάννα”, κάποιοι συνάδελφοι Βουλευτές που στους διαδρόμους της Βουλής ψιθυρίζουν, ότι σε λίγο η χώρα θα κυβερνάται από "λοξούς", καλό θα είναι να αφήσουν του ψιθύρους και να αντιδράσουν μιμούμενοι τον κ. Νεράντζη» .

Ν. Νικολόπουλος: «Ο Πρωθυπουργός ούτε κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ δεν ικανοποίησε όπως έχει υποσχεθεί το αίτημα «να μην προχωρήσει η ανάκτηση κεφαλαίων, από όσους επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν»

”Χαράτσι” του 1 δις ευρώ, έρχεται ως «πέλεκυς», στις επιχειρήσεις των νομών Καβάλας, Φλώρινας, Κιλκίς, Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Λέσβου, Σάμου και Χίου, γιατί έτσι ήδη έχει δεσμευτεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προς τους δυνάστες-δανειστές, το οποίο μάλιστα έχει συμπεριληφθεί στις διαβόητες 600 δράσεις, της ξένης Τρόιικας».

Ο Πρωθυπουργός ούτε κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ δεν ικανοποίησε όπως έχει υποσχεθεί το αίτημα «να μην προχωρήσει η ανάκτηση κεφαλαίων, από όσους επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν»

”Χαράτσι” του 1 δις ευρώ, έρχεται ως «πέλεκυς», στις επιχειρήσεις των νομών Καβάλας, Φλώρινας, Κιλκίς, Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Λέσβου, Σάμου και Χίου, γιατί έτσι ήδη έχει δεσμευτεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προς τους δυνάστες-δανειστές, το οποίο μάλιστα έχει συμπεριληφθεί στις διαβόητες 600 δράσεις, της ξένης Τρόιικας.

Αναφερόμαστε στις επιδοτήσεις και ενισχύσεις ύψους περίπου 1 δις ευρώ, που δόθηκαν σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην πλειονότητα τους στις ακριτικές περιοχές της επικράτειας, και τις οποίες ζητά πίσω από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την απόφαση Ε (2011) 7252 επί προεδρίας του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η επιτροπή έκρινε αυτές τις επιδοτήσεις, μη σύννομες «κατόπιν μιας σειράς παραλείψεων και παρατυπιών, με κορυφαία την μη γνωστοποίηση τους προς την Κομισιόν πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου», όπως συγκεκριμένα αναφέρει

Επειδή η Κομισιόν ζητά με έντονο τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο μέσω επιστολών, όσο και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εξηγήσεις από την Αθήνα.

Επειδή μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις έστελναν το ζήτημα στις «ελληνικές καλένδες», ρίχνοντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στην κωλυσιεργία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, όσον αφορά την προσκόμιση στοιχείων και πληροφοριών, για το ποιες επιχειρήσεις έχουν λάβει ενισχύσεις επιτοκίου.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής, μετά την ακρόαση της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ κατά την οποία είχε «διαρρεύσει» από Υπουργικά χείλη ότι θα ανακοίνωνε την λύση του προβλήματος, έχοντας υπόψη ότι επρόκειτο, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, για νόμιμες ενισχύσεις, καθώς υπάρχουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις από το 1993, με την διαφορά ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν ενημέρωναν -ως όφειλαν- ποτέ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επειδή οι εν λόγω επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στις ακριτικές και παραμεθόριες κυρίως περιοχές, σε Καβάλα, Εύβοια, Φλώρινα, Κιλκίς, Ροδόπη , Έβρο, Ξάνθη, Δωδεκάνησα, Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Και επειδή η απόφαση ανάκτησης των κεφαλαίων από ην Ε.Ε. έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί, Οικονομικών και Ανάπτυξης:

1. Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ γιατί δεν ικανοποίησε, όπως είχε υποσχεθεί το αίτημα του Συνδέσμου Επιμελητηρίων Βορείου Ελλάδος, να μην προχωρήσει η ανάκτηση κεφαλαίων, από τους «φίλους και εταίρους» δανειστές

2. Τι πρόκειται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους, μήπως θα ζητηθεί από όσους επιχειρηματίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν να επιστρέψουν και με τόκο τις ενισχύσεις που έλαβαν στο παρελθόν;

3. Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση μολονότι είχε γνώση των κυρώσεων της Ε.Ε., δεν προχώρησε στια απαραίτητες ενέργειες;

4. Γιατί δεν έκανε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ;

5. Είναι αλήθεια ή ψέματα πως έχει ήδη δεσμευτεί η Κυβέρνηση Σαμαρά, προς τους πιστωτές πως σύντομα «θα κλείσει το θέμα ζητώντας πίσω τις ενισχύσεις»;

6. Η επιστροφή του 1 δις ευρώ έχει συμπεριληφθεί στις 600 δράσεις που έχει ζητήσει η Τρόικα και έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει, μέχρι το τέλος του έτους;

7. Τα κεφάλαια θα ανακτηθούν αφού θα πληρωθούν πρώτα από το Ελληνικό Κράτος, το οποίο εκείνο νομοθέτησε και , χρησιμοποίησε -κατά το δοκούν- τα κονδύλια της Ε.Ε. που ενέκρινε και έδωσε τις επιδοτήσεις και ενισχύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση