GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσοχοΐδης: Aπό τις πιο φθηνές στην Ε.Ε. οι οδικές υποδομές στην Ελλάδα

«Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ο ισχυρισμός ότι στην Ελλάδα το κόστος κατασκευής των οδικών υποδομών είναι υπέρογκο σε σχέση με αυ...


«Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ο ισχυρισμός ότι στην Ελλάδα το κόστος κατασκευής των οδικών υποδομών είναι υπέρογκο σε σχέση με αυτό των ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για το κόστος κατασκευής ενός χιλιομέτρου δρόμου στην Ελλάδα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παραθέτει στοιχεία τεχνικής έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας του 2010, η οποία αφορούσε και τη σύγκριση του μέσου κόστους κατασκευής ενός χιλιομέτρου οδικής υποδομής σε κράτη και περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το διάγραμμα της συγκεκριμένης μελέτης για το μέσο κόστος ανά χιλιόμετρο, προκύπτει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία εμφανίζουν το χαμηλότερο μέσο κόστος.
Ο υπουργός Υποδομών αναφέρεται, επίσης, σε έρευνα που είχε διεξάγει το υπουργείο στο παρελθόν (συγκεντρώθηκαν στοιχεία κόστους υλοποίησης δρόμων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης), από την οποία προκύπτει ότι η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων σε Αγγλία, Γερμανία Γαλλία, Ιρλανδία και Ουγγαρία, κατά μέσο όρο (σε τιμές 2006) κοστίζει 13,4 εκατ. ευρώ/χλμ (κυμαίνεται από 5,9 εκατ. ευρώ έως 30 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο).
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση