GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ και η ιδεολογία της...

Από τον  Ευριπίδη Μπίλλη. Τ. Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ. Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ, Προχθές μετά τα μεσάνυκτα παρακολούθησα μία συνέντευξη σε τη...

Από τον Ευριπίδη Μπίλλη.
Τ. Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ.

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,
Προχθές μετά τα μεσάνυκτα παρακολούθησα μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του γνωστού, άλλοτε και πιθανόν και νυν «δεξιού» χεριού (εσείς γνωρίζετε καλύτερα) του κ Σαμαρά, κ Μπρατάκου.
Στο τέλος για αντιπαραβολή σε όσα είπε, θα σας θυμίζω την εις τα χαρτιά πλέον ιδεολογία του κόμματος σας που ως γνωστόν τώρα είναι άνευ ιδεολογίας. Εκτός αν η εγκληματική κατακτητική υποδούλωση και εξόντωση («σωτηρία») του Ελληνισμού μπορεί να θεωρηθεί τοιούτη. Όπως την θεωρεί σίγουρα ο «μέγας» πολιτικός μας, κ. Κυριάκος και οι όμοιοι του.
Ο κ Μπρατάκος με όσα φανατικά έλεγε περί δεξιάς θύμιζε τη μετεμφυλιωτική περίοδο του μίσους και του διχασμού. Μόνον για στρατόπεδα συγκέντρωσης, μάλλον προς το παρόν, δεν μίλησε.
Λόγω της επί σειράν ετών υψηλότατης παρά τω πρωθυπουργό θέσης του, προφανώς μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ο κ. Μπρατάκος είναι εικόνα και ομοίωμα του κ Σαμαρά. Προς τον οποίον βεβαίως δεν απέκρυψε ούτε στιγμή τον θαυμασμό του για την «σωτηρία» μας κτλ. Με για το «θεαθήναι», μερικές «ανώδυνες»κριτικές.
Ανεξάρτητα του ότι σε μία υπό κατοχή χώρα τα «κυβερνώντα» κόμματα ως εκτελεστικά της κατοχής όργανα,δεν μπορούν να έχουν ιδεολογία, ο κ Μπρατάκος, πλην του ότι δεν αντιλήφθηκε ότι μία πλέον μία «ιδεολογία» υπάρχει σήμερα στην ΕΕ, η «δημοκρατική» της Μέρκελ και των Βρυξελών, απέπνεε ένα επικίνδυνο σκοταδισμό ύψιστης «υγείας»
Και τώρα κύριοι βουλευτές της ΝΔ θυμηθείτε την κάποτε ιδεολογία του κόμματος σας που την«τίμησε» ιδιαίτερα ο κ Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοι του της «ηγετικής» ομάδας, όπως ο κ Χρύσανθος, ο κ Μπρατάκος και άλλοι αποπεμφθέντες (για άλλους λόγους) ή μη. Με υμάς σιωπηλώς ή κραυγάζοντες να το αποδέχεστε μαζί με πολλά άλλα πειθήνια. Για να μας «σώσετε», ως λέγετε, εκτελώντας μας.
Αν απέμεινε η παραμικρή ειλικρίνεια στο κόμμα σας, θα πρέπει αμέσως να αποσυρθεί η δήθεν πλέον και καταπατηθείσα θρασύτατα και άνευ αιδούς ιδεολογία του.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΝΔ
http://www.nd.gr/web/guest/the-party
Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι:
«Φιλελευθερισμός», γιατί έχει στόχο την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την υπέρβαση του παρασιτισμού.
«Κοινωνικός», γιατί παραπέμπει στη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των πολιτών,ιδιαίτερα των αδύναμων και των ευπαθών κατηγοριών. Γιατί μόνον με τη σφυρηλάτηση της συλλογικής αλληλεγγύης, εδραιώνεται η αίσθηση της κοινής μας μοίρας στο πλαίσιο του εθνικού κράτους.
Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός δεν ολισθαίνει στις ακρότητες ούτε του σοσιαλισμού που βλέπει τους ανθρώπους σαν «γρανάζια» μιας μηχανής, ρυθμίζοντας τη ζωή τους εκ των άνω, ούτε του νεοφιλελευθερισμού που υποκαθιστά το κράτος -δυνάστη με την αυθαιρεσία του γιγαντωμένου ιδιώτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση