GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε σύγκρουση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Υπομονή τέλος διακηρύσσουν στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μπορεί σε κεντρικό επίπεδο η συγκατοίκηση ...



Υπομονή τέλος διακηρύσσουν στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μπορεί σε κεντρικό επίπεδο η συγκατοίκηση των δυο εταίρων της συγκυβέρνησης να είναι «ανέφελη», ωστόσο στη Θεσσαλονίκη το αίσθημα ότι η πόλη έχει παραδοθεί στις ορέξεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι διάχυτη ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη και στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, ανέβασε τους τόνους σε συνέντευξή του ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του.

Η παρέμβαση Σαμαντζίδη ούτε τυχαία είναι, ούτε σε άσχετη χρονική στιγμή έρχεται. Είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο και στη ΝΔ βλέπουν ότι η βάση τους δε θέλει να ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρούν ότι φθείρεται διαρκώς και παρασύρει και τη ΝΔ.

Στο κόμμα της ΝΔ θεωρούν ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους προτιμούν να ψηφίσουν άλλα κόμματα μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν πως η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό το επίπεδο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεφύγουν από την κεντρική γραμμή «όσο συγκατοικούμε στην κυβέρνηση, δεν τους πειράζουμε» και να ανοίξουν μέτωπο στη Θεσσαλονίκη για να σταματήσουν τη μουρμούρα των ψηφοφόρων, που μεταφράζεται και σε απώλεια ψήφων.

Περιγράφουν μάλιστα και μια σειρά παραδείγματα στη Θεσσαλονίκη, όπου από την αρχή της συγκυβέρνησης υπάρχει μεγάλη γκρίνια για το συσχετισμό με το ΠΑΣΟΚ. Το κοινό αίσθημα στους γαλάζιους ψηφοφόρους της Θεσσαλονίκης είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει αφήσει την πόλη στις διαθέσεις του κ. Βενιζέλου και στη «μοιρασιά» προτίμησε να πάρει άλλες περιοχές και να αφήσει τη Θεσσαλονίκη στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχει και το ζήτημα της εντοπιότητας του προέδρου.

Την επιχειρηματολογία τους τη στηρίζουν στο γεγονός ότι οι μεγάλοι οργανισμοί που οι διοικήσεις τους διορίζονται από την κυβέρνηση έχουν στην κεφαλή πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ΟΛΘ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΘ-Helexpo κτλ.
Επίσης, θεωρούν ότι ακόμη και στο ζήτημα του δεύτερου καναλιού της ΝΕΡΙΤ, το ΠΑΣΟΚ κάνει κουμάντο και η τοπική ΝΔ έχει μείνει έξω από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να φοβούνται πως οι «παθογένειες» της ΕΡΤ3 (την οποία θεωρούσαν «προπύργιο της πράσινης προπαγάνδας») θα μεταφερθούν και στο νέο κανάλι, παρά το γεγονός ότι αυτός που φορτώθηκε την «πατάτα» του μαύρου στην ΕΡΤ ήταν ο κ. Σαμαράς και συνακόλουθα η ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της τοπικής ΝΔ βγήκαν έξω από τα ρούχα τους, όταν ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η ΝΕΡΙΤ πλήρωσε το ρεύμα της κατάληψης της ΕΡΤ3, που ανήλθε στα 350.000 ευρώ, γεγονός που μεταφράστηκε ως «επιχορήγηση γνωστών συμφερόντων των Αθηνών στην κατάληψη για να μη σταματήσει»! Και γιατί να μη σταματήσει; Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν την κατάληψη ως αφορμή για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τις προσλήψεις και τις διαδικασίες για τη ΝΕΡΙΤ της Θεσσαλονίκης.

Σ’ αυτό το θέμα ανάμεσα στα τοπικά στελέχη της ΝΔ και σε εκείνα του ΠΑΣΟΚ έχει κηρυχθεί «πόλεμος».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το οποίο κρύβεται κάτω από το χαλί όποτε οι καιροί το απαιτούν (εκλογές, εξουσία, καρέκλες κτλ.), ήρθε η παρέμβαση Σαμαντζίδη για να ταράξει τα νερά εγκαίρως και προτού οι… ανάγκες υπαγορεύσουν ξανά την ανεπιθύμητη συμπόρευση.

Ο κ. Σαμαντζίδης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα εναντίον του ΠΑΣΟΚ και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια. Η ΝΔ θέλει να συσπειρώσει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη προεκλογικά και με τα δεδομένα των προηγούμενων ευρωεκλογών η αυτονόμησή της από το τοπικό ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος για τους επικεφαλής του τοπικού κομματικού μηχανισμού.

Γι’ αυτό η δήλωση του κ. Σαμαντζίδη ήταν εξαιρετικά δηκτική: «Σίγουρα η εντοπιότητα του κ. Βενιζέλου καθιστά όλο και πιο δυσάρεστη για τη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη την εμπειρία της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, που θυμίζει πιο έντονα εδώ, στην πόλη μας, ένα ποντίκι που βρυχάται…

Και είναι σαφές πως αυτή η διάχυτη αίσθηση τοπικής πρωτοκαθεδρίας του κυβερνητικού μας εταίρου, με απαιτήσεις δυσανάλογες της εκλογικής του δύναμης, στα μάτια του μέσου Θεσσαλονικιού -και ιδιαίτερα του προσκείμενου στη ΝΔ Θεσσαλονικιού- έχει λάβει πλέον προκλητικές διαστάσεις.

Η βάση της ΝΔ όμως γνωρίζει πως η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου αποτελεί ένα ‘κακό’ που μας επέβαλαν η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η ανάγκη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση