GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίστευτα αλλά... αληθινά

Με λεωφορεία και ποδαρόδρομο ο Graham Hughes είναι ο άνθρωπος που έχει ταξιδέψει περισσότερο στον κόσμο κερδίζοντας μία θέση στα ρεκόρ Γκ...

Με λεωφορεία και ποδαρόδρομο ο Graham Hughes είναι ο άνθρωπος που έχει ταξιδέψει περισσότερο στον κόσμο κερδίζοντας μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Με κίνητρο την αγάπη του για τα ταξίδια ο 34χρονος Βρετανός ξεκίνησε το οδοιπορικό του την Πρωτοχρονιά του 2009. Έχει ταξιδέψει σε 201 χώρες μέσα σε 1.426 μέρες με λεωφορεία και με τα πόδια.

Ψημένο κρέας μυρίζει, σύμφωνα με τις περιγραφές των αστροναυτών, το διάστημα. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η μυρωδιά είναι πως οι αστροναύτες μυρίζουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, ενώσεις οι οποίες παράγονται κατά τον σχηματισμό πλανητών και άστρων. Ειδικότερα, στον γαλαξία Sagittarius B2 εντοπίστηκε ο μεθανικός αιθυλεστέρας που δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά στα βατόμουρα και την αντίστοιχη γεύση στο ρούμι.

Μια γυναίκα από το Μεξικό, η Leandra Becerra, γιόρτασε πριν μερικές μέρες τα 127α γενέθλιά της μαζί με την οικογένεια του εγγονού της με την οποία ζει τα τελευταία 5 χρόνια. Ο εγγονός της δήλωσε πως το πιστοποιητικό γέννησης της κάηκε κατά την Μεξικανική Επανάσταση. Το 2009 η Beccera πήρε ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης στο οποίο αναφέρεται ως ημερομηνία γέννησης η 31η Αυγούστου του 1887.

Το μεγαλύτερο τουρμπάνι στον κόσμο έχει ο Ινδός Avtar Singh Mauni. Δημιούργησε ο ίδιος αυτό το τουρμπάνι των 645 μέτρων μέσα σε διάστημα 16 χρόνων. Ο 60χρονος το φοράει κάθε μέρα, μολονότι μεταφέρει στο κεφάλι του 45 κιλά και χρειάζεται 6 ώρες για να το βάλει. Αυτό που μένει τώρα είναι να μετρηθεί από τους υπεύθυνους, ώστε να κερδίσει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Μια φοιτήτρια από την Ολλανδία αποφάσισε να τρέξει γυμνή στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ, με σκοπό να κερδίσει τα δίδακτρα ενός έτους. Η Sabine αποδέχθηκε την πρόκληση δύο ραδιοφωνικών παραγωγών και πήρε μέρος σε διαγωνισμό του σταθμού. Έτσι, έκανε τον γύρο της πλατείας για ένα λεπτό και κατάφερε να κερδίσει τα ετήσια δίδακτρα για τις σπουδές της ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ.

Το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου αναμένεται να πωληθεί για περισσότερα από 60.000 ευρώ τον ερχόμενο Νοέμβριο σε δημοπρασία στο Σάσεξ της Αγγλίας. Ανήκει στο εξαφανισμένο πουλί-ελέφαντα Aepyornis και έχει μήκος πάνω από 30 εκατοστά. Ο επιμελητής της δημοπρασίας Έρολ Φούλερ το περιέγραψε ως θαύμα. Το πουλί ελέφαντας που έμοιαζε με γιγαντιαία στρουθοκάμηλο εξαφανίστηκε πριν από 500 χρόνια περίπου λόγω του κυνηγιού και της εισαγωγής ασθενειών.
Πηγή Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση