GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα από τη θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του εκπνεόμενου αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια απλή μη επεμβατική μέθοδος για τη διάγνωση του καρκί...


Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του εκπνεόμενου αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια απλή μη επεμβατική μέθοδος για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας(ERS) 2014 που διεξάγεται στο Μόναχο.
Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει τη θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα ως δείκτη του καρκίνου των πνευμόνων και δείχνει ότι με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του εκπνεόμενου αέρα μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί η παρουσία καρκίνου στους πνεύμονες.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 82 άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν για πλήρη διαγνωστικό έλεγχο σχετικά με την παρουσία καρκίνου στους πνεύμονες μετά από ακτινογραφία που είχε ενδείξεις καρκίνου. Οι 40 από αυτούς είχαν θετική διάγνωση για καρκίνο του πνεύμονα, ενώ στους 42 ασθενείς απορρίφτηκε η ύπαρξη καρκίνου. Οι ερευνητές μέτρησαν τη θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα σε όλους τους ασθενείς χρησιμοποιώντας θερμόμετρο εκπνοής το οποίο είναι γνωστό ως X-Halo.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα η θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα ήταν υψηλότερη από τη θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα εκείνων που δεν είχαν καρκίνο. Έδειξαν επίσης ότι η θερμοκρασία αυξάνεται ανάλογα και με τα χρόνια που είχε καπνίσει ένα άτομο αλλά και ανάλογα με το στάδιο στο οποίο ο καρκίνος του πνεύμονά του είχε αναπτυχθεί.
«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί μια αύξηση της θερμοκρασίας του εκπνεόμενου αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα και θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται σήμερα η διάγνωση της νόσου. Αν είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα με τη μέτρηση της θερμοκρασίας της αναπνοής, θα βελτιώσουμε τη διαγνωστική διαδικασία παρέχοντας στους ασθενείς διάγνωση με ένα απλό τεστ που δεν θα προκαλεί άγχος, θα είναι φθηνότερο και με λιγότερη ένταση για τους κλινικούς γιατρούς» δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγήτρια του ιταλικού Πανεπιστημίου της Foggia, Giovanna Elisiana C.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση