GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Παρών» το ΚΚΕ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή την 79η ΔΕΘ, εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙ...

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή την 79η ΔΕΘ, εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα προταθεί και τον πολιτικό πρόσημο που θα φέρει. «Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό» είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθηλώσουν τη λαϊκή αγωνία για την επόμενη μέρα στο ποια κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα». «Η αντιλαϊκή πολιτική δεν ανατρέπεται με διαδικασίες ανακύκλωσης πολιτικών προσώπων που κινούνται στις ίδιες ράγες της Ε.Ε.», είπε, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σενάρια πρόωρων εκλογών άφησε να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ δεν θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Χαρακτήρισε «ψίχουλα» τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ, που θα εξανεμιστούν μετά τη φορολόγηση και «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα, ενώ ζήτησε άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και «όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών», δημεύσεων και πλειστηριασμών. Σχετικά με το χρέος της χώρας σχολίασε ότι «όποια διαχειριστική πρόταση κι αν επικρατήσει, της επιμήκυνσης ή του κουρέματος, δηλαδή είτε της Γερμανίας είτε του ΔΝΤ, της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς τρόικα, η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένου κοινοτικού ελέγχου».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει για τον λαό όσο αυτός εγκλωβίζεται σε στάση αναμονής και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα την αντεπίθεσή τους απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Όταν ρωτήθηκε για το αν το ΚΚΕ θα ψήφιζε την επαναφορά από άλλη κυβέρνηση του βασικού μισθού στα 750 ευρώ και γενικότερα της εργατικής νομοθεσίας πριν τις αλλαγές του 2012, απάντησε θετικά, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά πάγια θέση του ΚΚΕ και ότι θα στήριζε μια τέτοια πρόταση από όποια κυβέρνηση και αν ερχόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση