GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κίνδυνος καταστροφής του ταφικού της Αμφίπολις και ο κύριος Σαμαράς"

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Κύριοι Βουλευτές, Το άκουσα, δεν μπορώ να το πιστέψω, και... το μεταδ...



Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Κύριοι Βουλευτές,
Το άκουσα, δεν μπορώ να το πιστέψω, και... το μεταδίδω με κάθε επιφύλαξη και για τους κατωτέρω αναφερόμενους λόγους.

Το είπε χθες βράδυ σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, ο τέως δ/ντής του περιοδικού Επίκαιρα και τώρα νομίζω εκδότης εφημερίδας, που μου διαφεύγει το όνομα του.

Είπε συγκεκριμένα, ότι σύμφωνα με το σύλλογο αρχαιολόγων (ή κάτι παρόμοιο) κινδυνεύει να καταρρεύσει όλος ο λόφος άνω του ταφικού της Αμφιπόλεως, και να καταστραφεί το ταφικό μνημείο, εξ αιτίας του κ Σαμαρά.

Ως είπε σε παρόμοιες πρώτα αφαιρείται ο τεράστιος όγκος των χωμάτων πάνω από το ταφικό μνημείο και μετά διανοίγεται ο τάφος και αφαιρούνται τα εσωτερικά χώματα (που εξισορροπούσαν κατά μέγα μέρος την πίεση των άνω του ταφικού μνημείου χωμάτων του λόφου Καστά.

Με εντολή όμως ως είπε, και παρακαλώ να ελεγχθεί, διαβιβάστηκε εντολή του πρωθυπουργού, μέσω του αρμόδιου υπουργού κυρίου Τασούλα, να διανοιγεί, λόγω του «επείγοντος», πρώτα ο τάφος και να αφαιρεθούν τα εις το εσωτερικό του τάφου χώματα.

Αμέσως τότε, είπε, άρχισε να υπάρχει, «στατικός» κίνδυνος κατάρρευσης όλου του μνημείου λόγω του υπερκείμενου άνω του ταφικού μνημείου βάρους του τεράστιου όγκου των χωμάτων του λόφου Καστά.

Ο λόγος ως είπε που βιαζόταν ο κ. Σαμαράς, ήταν και το να καλύψει η γρήγορη ανακάλυψη του περιεχομένου ή μη του ταφικού μνημείου την ομιλία του κ Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Αδυνατώντας να πιστέψω το ανωτέρω αδιανόητο, που εκτός από το ότι διασύρει απαράδεκτα το γόητρο του κ πρωθυπουργού διασύρει και διεθνώς την Ελλάδα, να μου επιτραπεί να προτείνω ότι απαιτείται μία ανακοίνωση για το θέμα, του υπουργού κ Τασούλα.

1 σχόλιο

  1. Να μην κουνηθεί τίποτα στην Αμφίπολη μέχρι να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ! Τ ο ακούτε ρε! της πουτάνας θα γίνει έτσι και συνεχιστούν οι ανασκαφές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση