GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αντιστεκόμαστε και πάλι για τα ιερά και τα όσια…»

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του «Τσιλίβδικα» για τις ανεμογεννήτριες... Εντείνεται ο αγώνας των κατοίκων του μαρτυρικού χωριού Κ...



Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι του «Τσιλίβδικα» για τις ανεμογεννήτριες...

Εντείνεται ο αγώνας των κατοίκων του μαρτυρικού χωριού Καλή Συκιά αλλά και των γειτονικών Σελλιών και Ροδάκινου στα νότια του Ρεθύμνου, κατά της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης ογδόντα θανατηφόρων ανεμογεννητριών στα βουνά «Τσιλίβδικας» και «Κρυονερίτης», που χαρακτηρίζονται «όρη αντίστασης για τη λευτεριά στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κυριαρχίας».

Σύσσωμοι οι πληθυσμοί και των τριών κοινωνιών είναι έτοιμοι για «νέες μάχες σε καιρούς ειρήνης» και προειδοποιούν όσους συντάσσονται με τα σχέδια «των δήθεν επενδύσεων που για κερδοσκοπικούς λόγους σκοτώνουν» ότι είναι έτοιμοι «να πάρουν και τα όπλα και να βγουν στο βουνό για νέες αιματηρές θυσίες αν χρειαστεί».
Τις τελευταίες μέρες στην Καλή Συκιά παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα σχεδόν από την απόλυτη πλειοψηφία των κατοίκων, που οργισμένοι και αγανακτισμένοι στέλνουν το μήνυμα σε όλους εκείνους που… αθόρυβα «αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», ότι «δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα ιερά και τα όσια σε εκείνους που ήλθαν σε μια νέα κατοχή να μας… σώσουν! Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι θα λυγίσουμε στη νέα κατοχή».
Η φωνή τους απλώνεται παντού: «Οι Γερμανοί και οι δωσίλογοι τους ήρθαν και μας έκαψαν, έβαλαν στη φωτιά και έκαψαν ζωντανές δώδεκα χωριανές και Ροδακινιώτισσες και ένα ηλικιωμένο άνθρωπό μας και έρχονται πάλι οι ίδιοι με τους Έλληνες υποτακτικούς τους, δελεάζοντάς μας με ευρώ να μας ξανακάψουν. Δεν θα γίνει και από σεβασμό και μόνο στη μνήμη των ανθρώπων μας…»

ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η υπόθεση που, όπως λένε, οι κάτοικοι και κυρίως οι νέοι που επέλεξαν το χωριό για μόνιμη εγκατάσταση με τις οικογένειές τους, «γράφει μια θανατηφόρα υποθήκη για μας και τα παιδιά μας και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να μας σκοτώσουν για να ευημερήσουν οι κερδοσκόποι, ντόπιοι και ξένοι. Φτάνει πια, μας υπόσχονται λεφτά και δήθεν θέσεις εργασίας αλλά δεν υπόσχονται για την ποιότητα της ζωής μας και το μέλλον μας. Εμείς θέλουμε το βουνό μας που κάθε του πάτημα έχει αίμα και ιστορία των προγόνων μας.

Θέλουμε τα μητάτα μας και τους αετούς μας να περνούν και να χαίρονται τη λευτεριά τους στους ουρανούς…»

Ήδη στους δρόμους του χωριού έχουν αναρτηθεί αεροπανό με τα οποία οι κάτοικοι τάσσονται κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στον «Τσιλίβδικα», ενώ στα χωριά της ευρύτερης περιοχής επιτροπές συγκεντρώνουν υπογραφές σε ψηφίσματα, με τα οποία εκδηλώνεται η πλήρης άρνησή τους για την επιχειρούμενη… επένδυση που «θα αφανίσει τις ζωές μας και το μέλλον μας».

Η μεγάλη και «καθοριστική απάντηση στα σχέδια καταστροφής», όπως τα χαρακτηρίζουν, θα δοθεί το κατάλληλο χρόνο με μαζική κινητοποίηση του πληθυσμού των χωριών που πλήττονται, και με μορφές που ήδη είναι υπό μελέτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση