GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στην υποψήφια της Χ.Α., Θέμιδα Σκορδέλη

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών καταδίκασε η ελληνική δικαιοσύνη την υποψήφια βο...


Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών καταδίκασε η ελληνική δικαιοσύνη την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη της υποψηφίας της Χ.Α, γνωστής από την δράση της κατά μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα η οποία αντιμετωπίζει ακόμη κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Το τελευταίο αδίκημα αφορά στη συμμετοχή της σε δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών, υπόθεση που έχει αναβληθεί οκτώ φορές από το αρμόδιο δικαστήριο με την τελευταία αναβολή να είναι επ” αόριστον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών υλών, η υποψήφια βουλευτής της Χ.Α είχε κατηγορηθεί επίσης για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για πλαστογραφία, κατηγορίες για τις οποίες τελικώς αθωώθηκε. Μάλιστα,για την υπόθεση αυτή είχε προηγηθεί έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά CD και DVD και πλαστές απομιμητικές τσάντες, αλλά και 18 κροτίδες (δυναμιτάκια) για τις οποίες και τελικά η κατηγορουμένη καταδικάστηκε σε εξάμηνη ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η Θ. Σκορδέλη αντιμετώπιζε αρχικά μόνο την κατηγορία της πλαστογραφίας, η κατηγορία όμως αυτή, κατά τους ίδιους, αναβαθμίστηκε από τις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κυρίες Μαρία Κλάπα και Ιωάννα Δημητροπούλου προκειμένου να καταστεί εφικτή η τιμωρία της.
Σε ό,τι αφορά τώρα το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης η Θ. Σκορδέλη είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Ιανουάριο με απόφαση των δυο ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα. Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ωστόσο, το συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του είχε αποφασίσει την αποφυλάκισή της με εγγύηση 3.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Η γνωστη φιλικη ποινη των συνεργατων της αστυνομιας οταν τους πιανουν ,οπως και τους Μιχαλολιακου πριν καποιες δεκαετιες. Και μετα ελευθεροι να διαπρατουν τερατουργηματα. Αν ηταν καποιος αλλου χωρου με τα εκρηκτικα κοντα στις τραπεζες θα ετρωγε ισοβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση