GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: "Οργανόγραμμα... απολύσεων"

Δείτε την ανακοίνωση: "Στις επιταγές της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ για μείωση και διάλυση των . οικονομικών ...



Δείτε την ανακοίνωση: "Στις επιταγές της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ για μείωση και διάλυση των . οικονομικών και κοινωνικών δομών του κράτους εντάσσεται και το περιβόητο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ. Συγχώνευση υπηρεσιών, μείωση κενών οργανικών θέσεων, και παράλληλα δημιουργία νέων επιτροπών άγνωστης λειτουργίας και αναγκαιότητας, είναι οι «λύσεις» που αποφασίστηκαν για τη βελτίωση και την οργάνωση της δομής και της λειτουργίας της απαξιωμένης και υποστελεχωμένης Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Σα να μη φτάνει μόνο αυτό δημιουργεί, αντίθετα με το προσοντολόγιο του δημοσίου, νέα πρότυπα διορισμού και προσλήψεων του επιστημονικού προσωπικού, καθώς απαιτεί επιπλέον την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου για την εργασία.

Το επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό του ΥΠΠΟΑ χρόνια τώρα παρέχει αμέριστα τις υπηρεσίες του κάτω από αντίξοες συνθήκες απ' άκρη σε άκρη στον ελλαδικό χώρο. Προσωπικό που αμείβεται κατά το δοκούν για τις υπηρεσίες και συνθήκες που εργάζεται. Προσωπικό που έρχεται αντιμέτωπο με χρόνιες καθυστερήσεις πληρωμών, αλλά ακούραστα συνεχίζει, ως οφείλει, να δίνει τον εαυτό του για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προσωπικό άρρηκτα συνδεδεμένο με το Υπουργείο Πολιτισμού που του στερούν το δικαίωμα στην εργασία και το καταδικάζουν να ζει στην ανεργία.

Την ίδια στιγμή που το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί σημαία για την Κυβέρνηση, υπαρκτά προβλήματα λειτουργούν ως «αντίλογος» των αποπροσανατολιστικών θέσεών της:

- ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Άδικη και ανισομερής καταβολή με βασικό γνώμονα τη σχέση εργασίας και όχι την ειδικότητα και το αντικείμενο εργασίας.

- ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: Εργαζόμενοι σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΥΠΠΟΑ μένουν από 3 έως και 8 μήνες απλήρωτοι.

- ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ: Απαξίωση του βασικού τίτλου σπουδών και κατ΄ επέκταση του ρόλου των ελληνικών πανεπιστημίων

Το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ έρχεται σε απόλυτο συγχρονισμό με την «αξιολόγηση» του προσωπικού να στρώσει με όρους και κανόνες το χαλί στο δρόμο των απολύσεων. Πρόκειται για την πιο ανέντιμη και ποταπή πράξη που προάγει τη διάλυση των κοινωνικών θεσμών και αξιών, την απαξίωση ιδανικών και προσωπικοτήτων, την απαξίωση των γνώσεων και της εμπειρίας. Καταντάει τη γνώση από «δύναμη» σε καταναγκασμό, σε κυνήγι μορίων, σε απλή μαθηματική πράξη. Μια απροκάλυπτη πράξη για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων.
Καλούμε όλους τους αρχαιολόγους και όλο το προσωπικό του ΥΠΠΟΑ να αντισταθεί και να καταπολεμήσει το αντισυνταγματικό, άδικο και απαράδεκτο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλοι μαζί
στην κινητοποίηση την Κυριακή 14/9/2014 όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως για την Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

και στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17/9/2014 με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί, το στόμα δε θα μας κλείσουν!

Σ.ΕΚ.Α. Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, με έδρα την Άρτα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση