GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο

Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί προς τις...


Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί προς τις 1.120 , μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 20ης Αυγούστου.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές..
Οι έστω και περιορισμένες κινήσεις αναδιάρθρωσης ξένων χαρτοφυλακίων, μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στις αναδυόμενες από την S&P επιβάρυναν το κλίμα στην αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.123,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,84%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.122,61 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 2,88%.
Η αξία των συναλλαγών σημείωσε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και ανήλθε στα 91,09 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,68%.
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+1,36%), των Ταξιδιών (+0,56%) και του Εμπορίου (+0,17%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,31%), των Ασφαλειών (-3,52%), των Προσωπικών Προϊόντων (-3,28%) και των Κατασκευών (-3,18%).
Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 85 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση