GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυο γυναίκες κι ένας άνδρας στον τάφο της Αμφίπολης. Ποιοι (κατά τον Γ. Λεκάκη) είναι...

Μια σημαντική πτυχή των ερευνών στην Αμφίπολη θέτει τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις και συνεντεύξεις ο ιστορικός, συγγραφέας και δημοσι...

Μια σημαντική πτυχή των ερευνών στην Αμφίπολη θέτει τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις και συνεντεύξεις ο ιστορικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης.
Όπως υποστηρίζει για τον τάφο της Αμφίπολης ήταν τα πάντα γνωστά εδώ και 11 χρόνια καθώς τον Ιανουάριο του 2003 είχε δημοσιευτεί σε διεθνές περιοδικό, ολοκληρωμένη γεωφυσική έρευνα από τους αρχαιολόγους Παπαμαρινόπουλο και Κουκούλη (τότε διευθύντρια των αρχαιολογικών ερευνών στην Αμφίπολη), η δε σημερινή προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Περιστέρη, τότε ήταν υφισταμένη της κ. Κουκούλη, γνωρίζει τα πάντα! Όπως τα γνωρίζει, κατά τον ίδιο, και η γεν. γραμματέας του υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη που ήταν σε γνώση της αυτή η έρευνα...
Κατά τον κ. Λεκάκη "τον χώρο αυτό τον λυμαίνονται εδώ και χρόνια συγκεκριμένες οικογένειες για οικόπεδα, δασικές εκτάσεις. Όταν περάσουμε την Ασπροβάλτα όλος αυτός ο χώρος είναι μια... αρχαιολογική χώρα. Ανά ένα χιλιόμετρο υπάρχει τάφος και μνημείο". 

Όπως λέει «στην περιοχή της Αμφίπολης δολοφονήθηκαν η σύζυγος του Αλεξάνδρου, η Ρωξάνη καθώς και ο γιος του Αλέξανδρος Δ” και τάφηκαν στην περιοχή. Οι τάφοι τους δεν έχουν βρεθεί και είναι πιθανόν να είναι αυτός ο τάφος, στον οποίο να επέστρεψαν και τα οστά του Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να ταφεί μαζί με το γιο και τη σύζυγό του, κατά παραγγελία της μητέρας του Ολυμπιάδος. Το γεγονός ότι στον τάφο έχουμε δύο σφίγγες σημαίνει ότι εκεί έχουν ταφεί δύο σπουδαίες γυναίκες, ενώ η ύπαρξη ενός λέοντα, συμβολικά απεικονίζει τον τάφο ενός σπουδαίου άνδρα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν εκτός από τη Ρωξάνη να έχει θαφτεί εκεί και η μητέρα του Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.».

5 σχόλια

  1. Βρε δε πας να γ.....ις ηληθιε.
    Π.Κ.(ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ 400)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρείτε τη “δημοκρατία” των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου!!!

    O Χ.Χωμενίδης κατακεραυνώνει τη κυβέρνηση: "Πρόκειται για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ"

    Mε επιστολή-καταπέλτη ο Χρήστος Χωμενίδης κατακεραυνώνει κυβέρνηση και διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

    Την επιστολή ανήρτησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο facebook.

    «Προς τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη
    Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
    Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

    Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

    Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητα του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

    Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

    Για αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται.

    Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Λυπάμαι πολύ.

    Με τιμή,
    Χ.Α.Χωμενίδης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των Ολιγαρχών.

    Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων. Και συγκεκριμένα στα χέρια εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντα των διεθνών ολιγαρχών.

    Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
    για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή.

    Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση.

    Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

    Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα.

    Τώρα ζώα... ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σα(χλα)μαρά,

    πήγαινε να κρυφτείς κάπου ρε, ακροδεξιέ κωλοτούμπα!

    Είσαι η επιτομή του δοσιλογισμού και της απόλυτης πολιτικής ξεφτίλας και αναξιοπρέπειας!

    Πάρε τηλέφωνο τον Μπαλτάκο, να συνεννοηθείτε τι άλλες εντολές θα δώσετε στον Κασσιδιάρη και στα συντρόφια σας, τα "καλά" παιδιά της Χρυσής Αυγής!

    Ουστ... Πολιτικό σίχαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή




  5. Σα(χλα)μαρά,

    πήγαινε να κρυφτείς κάπου ρε, ακροδεξιέ κωλοτούμπα!

    Είσαι η επιτομή του δοσιλογισμού και της απόλυτης πολιτικής ξεφτίλας και αναξιοπρέπειας!

    Πάρε τηλέφωνο τον Μπαλτάκο, να συνεννοηθείτε τι άλλες εντολές θα δώσετε στον Κασσιδιάρη και στα συντρόφια σας, τα "καλά" παιδιά της Χρυσής Αυγής!

    Ουστ... Πολιτικό σίχαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση