GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν αποκλείεται να ρίξει χρήμα στην αγορά η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτιμά να μην υποχρεωθεί να ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά κρατικών ομολόγων, μία δια...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτιμά να μην υποχρεωθεί να ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά κρατικών ομολόγων, μία διαδικασία που είναι γνωστή ως ποσοστική χαλάρωση, αλλά δεν μπορεί και να αποκλείσει κάτι τέτοιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο.

Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα που θα δημοσιευτεί αύριο, ο Βίτορ Κονστάντσιο τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτιμά να μην αναγκαστεί να καταφύγει στην αγορά κρατικών ομολόγων για να τονώσει την οικονομία, ωστόσο θα το κάνει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ διευκρίνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασθμαίνουσα ευρωπαϊκή οικονομία το πρόγραμμα που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι και αγορά στην αγορά διασφαλισμένων ομολόγων, γνωστών ως ABS.

Η δήλωση αυτή αντανακλά τις ανησυχίες που υπάρχουν στην ΕΚΤ σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί ποσοτική χαλάρωση θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Γερμανία που αντιτίθεται πλήρως στο να ρίξει η ΕΚΤ χρήμα στην αγορά.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση