GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: 70 νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες υπό κατασκευή

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κατασκευή 70 νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες - με τα 2/3 αυτών να εντοπίζονται στην Κίνα, στην Ινδία...



Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κατασκευή 70 νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες - με τα 2/3 αυτών να εντοπίζονται στην Κίνα, στην Ινδία και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Περίπου τρία χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, που οδήγησε την Ιαπωνία και τη Γερμανία στην απόφαση να απομακρυνθούν από την πυρηνική ενέργεια, στον αναδυόμενο και αναπτυσσόμενο κόσμο αναπτύσσονται νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τουλάχιστον δύο δεκαετιών.

Παράλληλα, μικρότερες αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Μπανγκλαντές και το Βιετνάμ, οι οποίες δεν διαθέτουν μέχρι στιγμής πυρηνική ενέργεια, επεξεργάζονται σχέδια για την κατασκευή των πρώτων τους αντιδραστήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση