GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχωρεί ο επικεφαλής της Eulex στο Κόσοβο

Αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο (Eulex), Μπερντ Μπ...



Αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο (Eulex), Μπερντ Μπόρχαρτ, ενδεχομένως και εντός των επόμενων δέκα ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντάνας» του Βελιγραδίου.

Μετά από διετή θητεία, ο κ. Μπόρχαρτ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, όπου υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, έως τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ανέλαβε χρέη επικεφαλής της Eulex.

Ο Μπερντ Μπόρχαρτ πριν από την άφιξη στην Πρίστινα εργαζόταν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ως συντονιστής για την επιλογή προσωπικού σε διεθνείς οργανισμούς και από το 2007 έως το 2010 ήταν πρέσβης της Γερμανίας στην Αλβανία.

Εκτός από διάφορες διπλωματικές θέσεις στη γερμανική διοίκηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μπόρχαρτ διετέλεσε και επικεφαλής του γραφείου της Γερμανίας στο Κόσοβο και αναπληρωτής επικεφαλής της Αποστολής Επαλήθευσης στο Κόσοβο.

Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο ανέλαβε το 2008 καθήκοντα στήριξης των αρχών του Κοσόβου στον τομέα της επιβολής του νόμου, με επίκεντρο την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και τις τελωνειακές αρχές.

Το Συμβούλιο των χωρών της Ε.Ε. πρόσφατα παρέτεινε τη θητεία της Eulex έως τις 14 Ιουνίου του 2016. Συνεπώς, η αποστολή τα επόμενα δύο χρόνια, με γοργούς ρυθμούς, θα μεταβιβάσει τις δραστηριότητές της στις τοπικές αρχές και σε άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αποστολής, η Eulex θα διατηρήσει ρόλο καθοδηγητή και συμβούλου στον τομέα του κράτους δικαίου. Επικεφαλής της Eulex έχουν διατελέσει ο γάλλος αντισυνταγματάρχης, Ξαβιέ Μπουτ ντε Μαρνιάκ (2010-2012) και ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης Ιβ ντε Κερμαμπόν (2008-2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση