GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Guardian: Ο κροκοδειλάκιας δεν κατάφερε να πιάσει τον «Σήφη»

«Για δυο νύχτες, ο Ολιβιέ Μπερά, ένας από τους ικανότερους κυνηγούς κροκοδείλων στον κόσμο, στέκεται σε μια βάρκα, με ένα φακό στο έ...


«Για δυο νύχτες, ο Ολιβιέ Μπερά, ένας από τους ικανότερους κυνηγούς κροκοδείλων στον κόσμο, στέκεται σε μια βάρκα, με ένα φακό στο ένα χέρι και ένα σκοινί στο άλλο και περιμένει τον Σήφη, τον διάσημο «φυγά» κροκόδειλο της Ευρώπης, να βγει από την κρυψώνα του στην τεχνητή λίμνη της Κρήτης». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις περιπέτειες του Σήφη!
Το αφιέρωμα φιλοξενεί δηλώσεις του Μπερά, που χαρακτηρίζεται ως ο σπουδαιότερος εν ζωή «κροκοδειλάκιας». «”Ηθελα να πηδήξω στην πλάτη του», λέει στην εφημερίδα, «σε κάποια φάση ήρθαμε πολύ κοντά, αλλά κρυβόταν μέσα στη βλάστηση και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το σκοινί. Όταν κατάφερα να τον πιάσω με τα χέρια μου, ήταν πολύ δυνατός για να τον συγκρατήσω, καθώς τόσο καιρό τρώει κοτόπουλα, βατράχια και ό,τι άλλο βρίσκει στη λίμνη κι έχει παχύνει πολύ»!
«Ο Σήφης φαίνεται πως παίρνει πολύ στα σοβαρά την ελευθερία του», γράφει ο Guardian, ενώ ο Μπερά σημειώνει: «Η λίμνη είναι πλούσια σε πτηνά και μου φαίνεται πως είναι πολύ χαρούμενος εδώ. Στα τόσα χρόνια της καριέρας μου είναι η πρώτη επιχείρηση που κάνω στην Ευρώπη», λέει ο 50χρονος Γάλλος. Δηλώνει ακόμα βέβαιος πως πρόκειται για κροκόδειλο του Νείλου και αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του: «Οι κροκόδειλοι έχουν μεγάλα αυτιά, γι” αυτό πρέπει να είσαι πολύ ήσυχος όταν προσπαθείς να τους πιάσεις. Ήλπιζα να τον τυφλώσω με το φακό και να τον εξουδετερώσω με το σκοινί», τονίζει ο Μπερά που παράλληλα αποκαλύπτει πως ο ίδιος πρέπει τώρα να αφήσει την επιχείρηση: «Έδωσα συμβουλές για να βελτιωθούν οι παγίδες και θα γυρίσω τον Οκτώβριο, αν είναι ακόμα ελεύθερος» λέει και παραδέχεται την προσωρινή του ήττα: «Οκ, κέρδισε μερικές ακόμα εβδομάδες σε μια όμορφη λίμνη με άφθονα πουλιά. Αλλά θα γυρίσω τον Οκτώβρη».


Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση