GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην 79η Διεθνή Έ...


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην 79η Διεθνή Έκθεση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες μέχρι την εκλογή Προέδρου είναι κρίσιμοι.
Το ζήτημα είναι "αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού ή αν θα τα θέσουμε όλα αυτά σε αμφισβήτηση με κίνδυνο να βρεθούμε πολύ κάτω από το μηδέν", ανέφερε θέτοντας το κεντρικό δίλημμα στην ομιλία του.
"Πρέπει να κινηθούμε με ασφάλεια,με στρατηγική σταθερότητα,ώστε να κάνουμε τα επόμενα βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση", συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια ανέλυσε τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η χώρα.

Πρόκειται για τους παρακάτω:
-Σταδιακή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο
-Πολιτική και θεσμική σταθερότητα
-Παραγωγική ανασυγκρότηση με εθνική αναπτυξιακή συμφωνία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, τράπεζες)
-Στήριξη των ευπαθών ομάδων
-Η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και στον κόσμο. "Ζούμε σε έναν κόσμο επισφαλή και ανασφαλή" τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πάντως αισιόδοξος σημειώνοντας πως "υπάρχει μεγάλο περιθώριο για νέες επενδύσεις", ενώ παράλληλα επεσήμανε πως "οι τράπεζες έχουν κάνει μελέτες για το πώς θα δημιουργηθούν 720.000 θέσεις εργασίες".
"Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως άγουρο ΠΑΣΟΚ"
Ο ίδιος μίλησε για ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ενότητας, για ανάγκη συσπείρωσης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας και των Τραπεζών, τη στήριξη ευπαθών ομάδων και "τη χάραξη εθνικής πολιτικής στο νέο επισφαλές διεθνές περιβάλλον".
Συνεχίζοντας είπε πως "κακώς ανέλαβε όλες τις ευθύνες για την κρίση το ΠΑΣΟΚ και όχι και η ΝΔ", και πως "με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ η χώρα δεν έγινε Αργεντινή", ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κακέχτυπο του παλαιού ΠΑΣΟΚ, "ένα άγουρο ΠΑΣΟΚ".

Για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ είπε, αποφεύγοντας να προβεί σε ενδελεχείς σχολιασμούς:
"Μίλησα την Τετάρτη για αυτά. Παρουσίασα την εθνική στρατηγική, όχι τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ακολουθεί τη στρατηγική που είχαμε διαμορφώσει εμείς σαν ΠΑΣΟΚ".
Για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας:
"Δεν υπάρχει βουλευτής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι έτοιμος να ψηφίσει για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καλούμε και τα υπόλοιπα κόμματα να λειτουργήσουν υπεύθυνα".

Για τη συνεργασία με τη Ν.Δ.:
"Το ΠΑΣΟΚ είχε αυτοδύναμη πλειοψηφία το 2009. Η κρίση που ακολούθησε οδηγούσε το έθνος στην καταστροφή. Τον Νοέμβριο του 2011 φτάσαμε σε συνεργασία με τη ΝΔ που δεν έγινε επί των ημερών μου. Το 2012 προτείναμε συνεργασία όλων των υπεύθυνων φιλοπροοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Με το ΠΑΣΟΚ στο 13,5% και τη ΝΔ στο 18% και τον ΣΥΡΙΖΑ στις 16,5 μονάδες. Όλοι θέλαν επανάληψη εκλογών εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ άντεξε. Προτείναμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε προγραμματική συνεργασία με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ που ήταν ο αγαπημένος της εποχής και ο νικητής η ΝΔ.
Ο αμνός ήταν το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε μετά από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα όρθια όταν εγγυήθηκε την πολιτική σταθερότητα. Μπορεί η χώρα να οδηγηθεί νωρίτερα σε εκλογές, δεν πρέπει όμως να ζούμε σε μια παρατεταμένη εκλογική διεργασία. Στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει εκλογές. Έστω όμως ότι πάμε. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν υπάρχουν. Ποια συνεργασία θα βοηθήσει; Μόνο το τρίτος πόλος, η κεντραριστερά, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη του δημοκρατικού συνασπισμού. Όταν αυτές οι δυνάμεις του τρίτου πόλου δεν κυβέρνησαν τη χώρα, οδηγηθήκαμε σε κρίση. Είμαστε η κεντρική δύναμη και θέλουμε να επανέλθουμε και αριθμητικά. Εμείς οι ίδιοι φταίμε, οι άνθρωποι μας, ο χώρος μας. Πρέπει να επανέλθουμε, όσο δύσκολο είναι, είναι και άλλο τόσο εύκολο".
Για τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσα ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε πολύπλευρη στήριξη στην αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΘ-Helexpo, στη συνάντησή του με τα μέλη της Διοίκησης της Έκθεσης, συνοδευόμενος από υπουργούς, υφυπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τη φυσιογνωμία της 79ης ΔΕΘ και τα θετικά αποτελέσματα της πορείας μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών, καθώς και για τους στόχους, μεταξύ των οποίων είναι και η διεθνοποίηση.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στις θεματικές εκθέσεις και για τη Γενική Εκθεση τόνισε πως πρέπει να αποκτήσει πιο ξεκάθαρη ταυτότητα. Ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που του έθεσε η διοίκηση και θα εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών να οριστεί ειδική αντικειμενική αξία για το ακίνητο της ΔΕΘ, επειδή είναι ειδικού σκοπού, και να μην ισχύσει η εμπορική αξία στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν οι υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

1 σχόλιο

  1. Αφού έχουν βάλει 450% αύξηση στο φόρο από το 2011 και μετά μας κάνουν τώρα και μία μείωση 20-30%!!!!
    Αφού μας έχουν ταράξει σε όλους τους υπόλοιπους φόρους και μας πετσόκοψαν μισθούς συντάξεις κλπ
    Δήθεν μας κάνουν μείωση αφού σχεδόν όλοι οι Ελληνες χρησιμοποιούν καυσόξυλα η ατμόσφαιρα έχει μετατραπεί σε καρκινοφόρο σύννεφο και αφού έχασαν περίπου και 500 εκατομμύρια ευρώ με τη πολιτική τους
    Ποιός θα αγοράσει πετρέλαιο με ένα ευρώ το λίτρο βρε γελοίοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση