GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Moody”s υποβάθμισε την Βραζιλία

Ο οίκος αξιολόγησης Moody”s Investors Service υποβάθμισε σήμερα την προοπτική των κρατικών τίτλων της Βραζιλίας σε «αρνητική» από «σ...


Ο οίκος αξιολόγησης Moody”s Investors Service υποβάθμισε σήμερα την προοπτική των κρατικών τίτλων της Βραζιλίας σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενος το γεγονός ότι η παρατεταμένη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας αυτής και η επιδείνωση των δεικτών που αφορούν το χρέος τους αντανακλούν έναν κίνδυνο μείωσης της αξιοπιστίας της.
Ο Moody”s «αναμένει ότι η οικονομία της Βραζιλίας θα συνεχίσει να καταγράφει χαμηλή ανάπτυξη και υπολογίζει ότι η αύξηση του ΑΕΠ της πιθανόν θα συνεχίσει να υπολείπεται του 3% που θα μπορούσε να φθάσει», ανέφερε ο οίκος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ωστόσο ο οίκος διατηρεί την αξιολόγησή του για το κρατικό αξιόχρεο της Βραζιλίας στη βαθμίδα Baa2 επικαλούμενος την ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η χώρα στα εξωτερικά χρηματοοικονομικά σοκ.
Η μείωση της προοπτικής του αξιόχρεου ενός κράτους γενικά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση υποβάθμισής του εντός μερικών μηνών.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση