GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O πρέσβης του Καναδά στον Tζιτζικώστα

Τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, συνοδευόμενο από τον Επίτιμο Πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά,...



Τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, συνοδευόμενο από τον Επίτιμο Πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διεξοδικά οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η περιοχή σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, ενώ παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά και στη δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καναδά.

«Υποδέχθηκα τον Πρέσβη του Καναδά και τον Επίτιμο Πρόξενο του Καναδά στην Θεσσαλονίκη, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα σχετικά με την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο περιοχών. Η Κεντρική Μακεδονία έχει σήμερα μια δυναμική προοπτική στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, των εξαγωγών, που μπορεί να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του Καναδά, μιας φίλης χώρας, που έχει επικεφαλής αυτή τη στιγμή έναν εξαιρετικό διπλωμάτη, μιας χώρας με την οποία μπορούμε να ανοίξουμε σημαντικούς διαύλους συνεργασίας σε πολλούς τομείς της οικονομίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυξιακές προοπτικές, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και στις πολλαπλές επενδυτικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορους τομείς που αν αξιοποιηθούν σωστά, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση και την εξωστρέφεια όχι μόνο της τοπικής, αλλά της εθνικής οικονομίας.

«Με τον κ. Πρέσβη συζητήσαμε διεξοδικά για την έναρξη της έκθεσης με θέμα ‘Από τον Αγαμέμνονα στον Μ. Αλέξανδρο’. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ίσως, έκθεση που έχει διοργανωθεί στον Καναδά από ελληνικής πλευράς, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου και θα ανακοινωθεί επίσημα σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Παράλληλα, συζητήσαμε την αναγκαιότητα ύπαρξης υδροπλάνων, προκειμένου να ενισχυθεί η συγκοινωνιακή υποδομή της χώρας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, στο οποίο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα κι έχουμε εντοπίσει τις αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε, ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα, να έχουμε υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της Κεντρικής Μακεδονίας από τα νησιά και άλλες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε και τις προοπτικές συνεργασιών σε επίπεδο πολιτισμού, παιδείας, εξαγωγών και συμφωνήσαμε το επόμενο διάστημα να έχουμε μια νέα συνάντηση όπου θα καθορίσουμε το πλαίσιο συνεργασίας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε μέσα και από εκθέσεις να τονώσουμε την παρουσία της Κεντρικής Μακεδονίας στον Καναδά», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του.

«Mε μεγάλη χαρά συνάντησα τον φίλο μου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο είχα την ευκαιρία να συγχαρώ προσωπικά για την επανεκλογή του. Με τον κ. Τζιτζικώστα συμφωνήσαμε στο ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά, δύο φίλων χωρών. Διερευνούμε θετικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ελπίδα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Συζητήσαμε εκτενώς την ένταξη των υδροπλάνων στον τομέα των μεταφορών, μια επένδυση που δρομολογείται από την ελληνική κυβέρνηση κι έχει την αμέριστη στήριξή μας. Προσωπικά θεωρώ ότι η λειτουργία των υδροπλάνων ως μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα στις περιόδους υψηλής τουριστικής κίνησης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις που δεν έχουν αεροδρόμιο. Όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης, πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε. Επίσης, μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η έκθεση ‘Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο’. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όλο τον κόσμο να γνωρίσει τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας αλλά και να δει όχι μόνο την Ελλάδα του χθες αλλά και την Ελλάδα του αύριο. Ελπίζουμε να υποδεχθούμε τον Περιφερειάρχη στον Καναδά στο πλαίσιο αυτή της ευρύτερης συνεργασίας που αναπτύσσουμε», σημείωσε ο κ. Peck.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση