GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το scout report του ΠΑΟΚ για τη Ντιναμό Μίνσκ

Το προφίλ της Ντιναμό Μίνσκ, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, σκιαγραφεί η...


Το προφίλ της Ντιναμό Μίνσκ, προσεχούς αντιπάλου του ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, σκιαγραφεί η επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.
Αναλυτικά η ανάλυση
Μια πολύ δυνατή και καλά δουλεμένη ομάδα θα βρει απέναντί του ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η Ντιναμό Μίνσκ μπορεί στα χαρτιά ν’ ανήκει στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης, ωστόσο στο γήπεδο δείχνει πως έχει την ποιότητα να διεκδικήσει ως το τέλος την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα από τη Λευκορωσία για να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ χρειάστηκε ν’ αποκλείσει τρεις ομάδες με εντυπωσιακό απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Στον πρώτο προκριματικό γύρο άφησε εκτός τη φινλανδική Μιλίκοσκι (3-0 εντός, 0-0 εκτός), στο δεύτερο ήταν η σειρά της Κλουζ να της κάνει χώρο να περάσει (1-0 εντός, 2-0 εκτός) και στα Play Offs η Μινσκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Νασιονάλ Μαδέιρα (2-0 εντός, 3-2 εκτός).
Πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ σε αυτή την πορεία της Ντιναμό είναι ο γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα από την παρουσία του σε Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Πλατανιά, Αρη, Σαλόζε Ουντότζι με τέσσερα γκολ.
Προτιμά το 3-4-3
Ας δούμε, όμως, πώς αγωνίζεται η ομάδα του Βλαντιμίρ Σχούραβελ κάνοντας το δικό μας scouting report για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Οι Λευκορώσοι στην έδρα τους χρησιμοποιούν κυρίως το σύστημα 4-3-3, ωστόσο στην Τούμπα αναμένεται να παίξουν με τρεις στην άμυνα και σχηματισμό 3-4-3, κάτι που συνηθίζουν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.
Έτσι, στο κεντρικό δίδυμο των Κοντσεβόι, Πολίτεβιτς προστίθεται λίγο πιο πίσω σε ρόλο λίμπερο ο Ουμαρού Μπανγκουρά. Ο κεντρικός αμυντικός από τη Σιέρα Λεόνε είναι σημαντικός για τα πλάνα του Σχούραβελ, αφού προσδίδει την απαιτούμενη ταχύτητα που λείπει από τα άλλα δύο στόπερ τους Κοντσεβόι, Πολίτεβιτς.
Ανάπτυξη από τα άκρα
Με αυτό το σύστημα η Ντιναμό παίζει αρκετά από τα άκρα με τους Κάρποβιτς και Βερετίλο από δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα να βοηθούν μεν στον ανασταλτικό τομέα, αλλά κυρίως να έχουν πιο δημιουργικό ρόλο και να λειτουργούν ως στηρίγματα για τον Νίκολιτς και τον Σίμοβιτς που βρίσκονται στον χώρο του κέντρου.
Ο τελευταίος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Ντιναμό. Αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που υλοποιεί με ακρίβεια τις τακτικές οδηγίες του προπονητή του και ορίζει το ρυθμό της ομάδας του παίρνοντας την πρώτη πάσα από τα στόπερ και μοιράζοντας το παιχνίδι στην επίθεση.
Ταχύτητα και συνεχείς εναλλαγές θέσεων
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ είναι η τάση των επιθετικών της ν’ αλλάζουν συνεχώς θέση μέσα στο γήπεδο για να μπερδεύουν την αντίπαλη άμυνα.
Στον τακτικό σχηματισμό της ομάδας πριν το παιχνίδι ο Ουντότζι ξεκινά ως δεξί εξτρέμ, ο Στάσεβιτς ως αριστερό κι ο Αντάμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι πολύ γρήγοροι κι εκρηκτικοί, ενώ σπανίως μένουν στη θέση τους. Ο Αντάμοβιτς φεύγει συνεχώς από την περιοχή και κινείται ανάμεσα στις γραμμές και προς τα πλάγια για ν’ ανοίγει χώρο στους παίκτες που έρχονται από πίσω ως κρυφοί κυνηγοί. Όταν ο Αντάμοβιτς κινείται εκτός πεδίου δράσης αυτός που καλύπτει τη θέση του συγκλίνοντας προς τη μεγάλη περιοχή είναι ο Ουντότζι που μετατρέπεται σε σέντερ φορ προσπαθώντας να βγει στην πλάτη της άμυνας.
Ο Στάσεβιτς ξεκινά αριστερά, μα γυρνά προς το κέντρο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού γίνεται τρίτο κεντρικό χαφ με επιτελικό ρόλο. Έτσι, βοηθά στη μεταφορά της μπάλας από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση, αλλά και ν’ ανοίγει χώρο από αριστερά στο Βερετίλο, ο οποίος αρέσκεται να παίζει σε όλη την πλευρά. Παράλληλα, ο Στάσεβιτς είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει να εκτελέσει τις περισσότερες από τις στημένες φάσεις της Ντιναμό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση