GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Siemens η Dresser – Rand έναντι $7,6 δισ.

Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser – Rand Group έναντι το...


Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser – Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων.
Η Siemens ανέφερε ότι η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser – Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας.
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.
Η κίνηση για την εξαγορά της Dresser – Rand θα προωθήσει σημαντικά τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική. «Ως εταιρεία υψηλής ποιότητας στις παγκόσμιες αγοράς ενεργειακών υποδομών, η Dresser – Rand ταιριάζει τέλεια στο χαρτοφυλάκιο της Siemens. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιας κλάση πάροχο για τις αναπτυσσόμενες αγορές πετρελαίου και αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Τζόε Κέζερ.
Η Siemens επιθυμούσε από πολύ καιρό την εξαγορά της Dresser – Rand, σε μία περίοδο που η σχιστολιθική έκρηξη στη Βόρεια Αμερική οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για ενεργειακό εξοπλισμό. Δεν προχώρησε, ωστόσο, στο παρελθόν σε κάποια επίσημη προσφορά, λόγω της πολύ υψηλής αποτίμησης της αμερικανικής εταιρείας. Η χρηματιστηριακή αξία της Dresser – Rand αντιστοιχεί σε 24,6 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη της για το επόμενη 12μηνο, που είναι κατά 60% υψηλότερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στον κλάδο του εξοπλισμού για εξόρυξη πετρελαίου και αερίου και των σχετικών υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.
Η γερμανική εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Dresser – Rand έως το καλοκαίρι του 2015, ενώ στοχεύει να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της στην κοινοπρακτική εταιρεία παραγωγής οικιακών συσκευών στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Η Siemens απέτρεψε μία ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Dresser – Rand από την ελβετική εταιρεία Sulzer, η οποία πρότεινε τη συγχώνευση όλων των μετοχών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Ωστόσο, μπορεί να καραδοκούν άλλες εταιρείες να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς της Dresser – Rand. Η αμερικανική εταιρεία General Electric εξετάζει αν θα κάνει πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Παρασκευή, που επικαλείτο πηγές με γνώση του θέματος.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση