GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιέρωμα της UEFA στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης ετοιμάζεται να ζήσει μεγάλες βραδιές με την πρώτη συμμετοχή του στο Europa League και η... UEFA“συστήνει” τ...



Ο Αστέρας Τρίπολης ετοιμάζεται να ζήσει μεγάλες βραδιές με την πρώτη συμμετοχή του στο Europa League και η... UEFA“συστήνει” τους Αρκάδες στην... Ευρώπη, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League και η ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για την ομάδα της Αρκαδίας.

Η ιστοσελίδα της UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Χρειάστηκε τρία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης για να πανηγυρίσει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη, αλλά με τρεις εντός έδρας, όλες με δύο γκολ υπέρ του, αυτό το καλοκαίρι και έγινε η ένατη ελληνική ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Europa League.

Ιστορία

Υπήρχε μια εποχή που ο Αστέρας ήταν γνωστός σαν η «ομάδα των τρένων», καθώς η έδρα του, μετά την ίδρυσή του το 1930 δεν απείχε πολύ από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης. Η αρχική του μορφή άλλαξε, καθώς στη συνέχεια επανιδρύθηκε, συγχωνεύτηκε με άλλους συλλόγους, πριν επιστρέψει ξανά στα τοπικά της Αρκαδίας το 1978.

Το 2003 ανέβηκε στην Δ’ Εθνική και έμεινε δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική πριν ξεκινήσει το μπαράζ ανόδων ως τη Super League. Ο Αστέρας βρέθηκε στον τελικό Κυπέλλου το 2013, αλλά έχασε από τον Ολυμπιακό και τις τρεις τελευταίες σεζόν έχει τερματίσει 6ος, 3ος και 5ος στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής

Ο 38χρονος Στάικος Βεργέτης είναι δεύτερος νεαρότερος προπονητής στη Super League, μετά τον Τζενάρο Γκατούζο του ΟΦΗ, και δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος στο γόνατο. Αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα προπονητή και αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000. Εχοντας δουλέψει στις ακαδημίες του Παγγορτυνιακού, ο Βεργέτης ανέλαβε ίδιο ρόλο και στον Αστέρα το 2006.

Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα μετά από έξι μήνες. Δούλεψε σαν γυμναστής, βοηθός προπονητή, μεταφραστής και αναλυτής παιχνιδιού για την ομάδα μαζί με 11 διαφορετικούς προπονητές, πριν αναλάβει ο ίδιος ρόλο πρώτου τεχνικού τον Οκτώβριο του 2013. Ποια είναι η επιθυμία του; «Θα ήθελα να δω όλους αυτούς τους 11 προπονητές στην εξέδρα μια μέρα, να με δουν. Όλα αυτά τα χρόνια, έμαθα τόσα πολλά από αυτούς και τους μιμήθηκα σε κάποια πράγματα, αλλά σε κάποια άλλα όχι, από αυτά που τους είδα να κάνουν».

Οι παίκτες-κλειδιά

Με επτά Αργεντινούς στο ρόστερ, το παιχνίδι του Αστέρα έχει έντονο λατινοαμερικάνικο στυλ και μπορεί να ακούσει κανείς να τραγουδάνε κούμπια στα αποδυτήρια μετά από μια νίκη της ομάδας ή μετά από μια προπόνηση.

Υπήρχαν οκτώ Αργεντινοί, αλλά ο σταρ Πάμπλο ντε Μπλάσις έφυγε για τη Μάιντς πριν μερικές εβδομάδες, αλλά υπάρχει η ελπίδα πως το κενό του θα καλυφθεί από τους υπόλοιπους παίκτες στο ρόστερ. Στην άμυνα δεσπόζει ο Ρουμάνος Ντορίν Γκοϊάν, ενώ στο κέντρο είναι ο Ισπανός Φερνάντο Ουσέρο, που είναι ο κινητήριος μοχλός. Οι Αργεντινοί Πάμπλο Μάσα και Μάρτιν Ρόλε, είναι οι επιθετικές αιχμές.

Στυλ

Ο Βεργέτης προτιμά το σύστημα 4-2-3-1, με τα μπακ να ανεβαίνουν και να ψάχνουν τον προωθημένο Χερόνιμο Μπαράλες. Οι Μάσα και Ρόλε αναλαμβάνουν τα στημένα και τις σέντρες. Οι Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν θα πρέπει να περιμένουν πως ο αντίπαλός τους θα είναι διαβασμένος. Ο Βεργέτης φροντίζει να ξέρουν οι παίκτες του πως παίζει ο αντίπαλος σε κάθε παιχνίδι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση