GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση απομάκρυνσης βαγονιού του ΟΣΕ από την πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης [video + photos]

Μια ολόκληρη επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί προκειμένου να απομακρυνθεί βαγόνι του ΟΣΕ που βρίσκονταν στο χώρο της πανεπ...



Μια ολόκληρη επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί προκειμένου να απομακρυνθεί βαγόνι του ΟΣΕ που βρίσκονταν στο χώρο της πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης...
Το βαγόνι είχε τοποθετηθεί από τον ΟΣΕ στον χώρο των πανεπιστημίων, ως εκδοτήριο εισιτήριων, προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι φοιτητές όσο και οι διερχόμενοι πολίτες στην έκδοση εισιτηρίων.

Τα τελευταία χρόνια έπαυσε να λειτουργεί και ο χώρος είχε μετατραπεί σε στέκι περιθωριακών ατόμων. Η όλη διαδικασία απομάκρυνσης του βαγονιού έγινε με όλους του κανόνες ασφαλούς μεταφοράς.


Ειδικό όχημα μεταφοράς καθώς και γερανός της ΕΕΣΣΤΥ ήρθαν για το σκοπό αυτό από τον Πειραιά στην Θεσσαλονίκη. Την επίβλεψη του όλου εγχειρήματος είχαν οι υπεύθυνοι του Εργοστασίου Οχημάτων Θεσσαλονίκης οι κ.κ. Χρόνης Ευάγγελος και Μουταφτσής Ιωάννης .


Στην διαδικασία απομάκρυνσης του βαγονιού συμμετείχαν εργαζόμενοι τεχνικοί της ΕΕΣΣΤΥ του εργοστασίου Θεσσαλονίκης.

Νταλίκα με ράγες


Η μεταφορά του βαγονιού όπως προαναφέραμε γίνεται με ειδικό όχημα στο οποίο είναι ενσωματωμένες ράγες τόσο για την μεταφορά βαγονιών κανονικού εύρους όσο και για βαγόνια μετρικού εύρους.
Οι ράγες δίνουν επιπλέον ασφάλεια στην μεταφορά βαγονιών και ισοκατανομή του βάρους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτού του τύπου τα βαγόνια το μήκους τους φτάνει τα 17 μέτρα και το βάρος τους 27 τόνους.


Η διαδρομή που θα εξακολουθήσει η νταλίκα που μεταφέρει το βαγόνι, συνοδευομένη από άνδρες της τροχαίας, θα διέλθει από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στο γήπεδο του «Θερμαϊκού» όπου και θα αξιοποιηθεί από τον αθλητικό σύλλογο των σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση