GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας [video, photos]

Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε από την Εκκλησία μας και από ...



Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε από την Εκκλησία μας και από εκατοντάδες πιστούς η Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας, στη Μηλιά Αριδαίας στο Ν.Πέλλας, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Από νωρίς χθες το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος πιστών για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου, παρόλο που η βροχή έπεφτε ασταμάτητα.

Ανάμεσα στους προσκυνητές βρίσκονταν βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Αλμωπίας καθώς επίσης και μέλη Δ.Σ.

Εφοδιασμένοι με υπομονή αλλά κυρίως με πίστη, άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν, να τιμήσουν, να ικετεύσουν αλλά και να ευχαριστήσουν τη Χάρη Της.

Όλοι, ψιθυριστά, με μυστικά λόγια, που τα Ακούει μόνο ο Θεός, ικετεύουν για τη πραγματοποίηση αυτού του προσωπικού πολυπόθητου Θαύματος.

Όχι, άδικα, Αυτή είναι η ελπίδα μας, το στήριγμά μας, το αποκούμπι μας και στα καλά και στα άσχημα της ζωής.

Τι λόγια μπορείς να βρεις για να πεις τα ελάχιστα για τη Θεοτόκο μας;

Για τη "Πηγή της Ζωής" που γεννήθηκε σαν σήμερα μετά από Θαύμα, από τη στείρα Μητέρα της, Αγία Άννα.

Ακόμα και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όταν Της παρουσιάστηκε για να Της αναγγείλει ότι είναι η Εκλεκτή του Θεού και ότι θα Φέρει στο κόσμο, τον Υιό Του, δυσκολεύτηκε να βρει λόγια για να Της μιλήσει...

Λέγει ο ύμνος: "...Ο Γαβριήλ καταπλαγείς, εβόα σοι Θεοτόκε, ποίον σοι εγκώμιον, προσαγάγω επάξιον; Τι δε ονομάσω σε; Απορώ και εξίσταμαι. Διό ως προσετάγην βοώ σοι, Χαίρε, η Κεχαριτωμένη".

Δηλαδή: "Ο Γαβριήλ είπε: Ποιό επάξιο εγκώμιο να σου προσφέρω; Πως να σε ονομάσω, απορώ και εκπλήττομαι. Γι' αυτό όπως ακριβώς προστάχτηκα σου φωνάζω: Χαίρε, Εσύ που είσαι γεμάτη Χάρη".

Όλη Της η ζωή, ένα Θαύμα... από τα πρώτα λεπτά της επίγειας ζωής Της, μέχρι και τα τελευταία.
Η Παναγία Μεσιτεύει στον φιλάνθρωπο Θεό, τις Προσευχές και τα αιτήματα κάθε πιστού.
Ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος Πλίσκας, μας αναφέρει στο κήρυγμά του, τρις βασικούς λόγους που η Θεοτόκος υπήρξε Μοναδική στην επίγεια ζωή Της.
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά! Ο Θεός να μη μας στερήσει ποτέ τη Παρουσία Του από δίπλα μας.

Δείτε βίντεο από την Αρτοκλασία κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού και στη συνέχεια φωτογραφίες.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου – Παναγιά Μηλιώτισσα, π.Αθανάσιος Πουλέντσης.
Ένα μεγάλο μπράβο στον εφημέριο για το έργο που επιτελεί.
Ο Εφημέριος με την Επιτροπή και προσκυνητές.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση