GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Κ.Υ.Κισάμου που κινδυνεύει με "λουκέτο" [video]

Ανυπολόγιστες θα είναι οι συνέπειες για ολόκληρο τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Κισάμου, εαν εξαναγκαστούν οι γιατροί...



Ανυπολόγιστες θα είναι οι συνέπειες για ολόκληρο τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Κισάμου, εαν
εξαναγκαστούν οι γιατροί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κισάμου, να σταματήσουν τις υπερωρίες, όπως οι ίδιοι είπαν στην διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για την πρώτη, δυναμική, ενέργεια της νέας Δημοτικής αρχής με στόχο την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της υποβαθμισμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης για την πρώην επαρχία Κισάμου.
Στην συγκέντρωση μίλησε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ενώ το παρόν έδωσε και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ.Αμφιλόχιος καθώς και δεκάδες κάτοικοι της Κισάμου.

Όμως την εικόνα της κατάστασης και τους κινδύνους που εγκυμονούνται για την δημόσια υγεία, έδωσαν οι ίδιοι οι γιατροί, όπως η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κ.Υ. κα Λίτσα Νικολακάκη.
Ο Δήμος και σύσσωμοι οι φορείς της Κισάμου ζητούν
α) να σταματήσει πλέον η κρατική αδιαφορία στον τομέα της περιφερειακής υγείας,
β) να γίνουν άμεσα οι ενέργειες στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου από ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς των ασθενοφόρων και υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα για την προστασία της ζωής του ανθρώπου.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιώργος Σταθάκης "υπενθυμίζει, ότι από τις 16 Ιουνίου έχει καταθέσει Ερώτηση (μαζί με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό), προς τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας στον Νομό Χανίων. Σε αυτήν συγκεκριμένα οι δυο βουλευτές ρωτούν: "6) Σκοπεύει ο κ. Υπουργός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να ενισχύσει τα περιφερειακά ιατρεία του νομού Χανίων ή του Π.Ε.Δ.Υ. Χανίων;". Απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα, αλλά η πίεσή μας θα ενταθεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση