GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε πόσος καφές μπορεί να σας σκοτώσει... [video]

Ο καφές κατατάσσεται δίχως αμφιβολία στις μικρές απολαύσεις της ζωής... Μας συνοδεύει σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρας και μας χα...



Ο καφές κατατάσσεται δίχως αμφιβολία στις μικρές απολαύσεις της ζωής...
Μας συνοδεύει σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρας και μας χαρίζει μια δυνατή δόση τόνωσης όταν την έχουμε ανάγκη.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό από την υπερβολική δόση καφεΐνης;
Στο νέο βίντεο της δημοφιλούς σειράς ASAPScience, παρουσιάζεται με τρόπο απλό και κατανοητό πώς επιδρά ο καφές στον εγκέφαλό μας.

Όταν είμαστε ξύπνιοι, μια χημική ουσία που ονομάζεται αδενοσίνη συσσωρεύεται σταδιακά στον εγκέφαλο. Η αδενοσίνη δεσμεύεται σε υποδοχείς του εγκεφάλου, επιβραδύνοντας την εγκεφαλική λειτουργία. Όσο περισσότερη αδενοσίνη συσσωρεύεται στον εγκέφαλο, τόσο πιο κουρασμένοι νιώθουμε.

Όταν κοιμόμαστε, τα επίπεδα της αδενοσίνης μειώνονται. Η καφεΐνη έχει παρόμοια δομή με την αδενοσίνη, με αποτέλεσμα να δεσμεύεται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου. Έτσι, εξουδετερώνεται η επίδρασή της και ενισχύεται η εγρήγορση.

Επειδή ο οργανισμός «συνηθίζει» την καφεΐνη, δημιουργούνται νέοι υποδοχείς που απαιτούν μεγαλύτερες ποσότητες καφεΐνης ώστε να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι, διακόπτοντας εντελώς την κατανάλωση καφέ, εκδηλώνονται συμπτώματα «στερητικού συνδρόμου».
Ποια δόση καφεΐνης μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα;

Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται πως περίπου 150 ml καφεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους είναι μια δόση που μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Βέβαια, διευκρινίζεται πως είναι πρακτικά αδύνατο να καταναλώσουμε τόσο καφέ, καθώς για να καλύψει ένα άτομο 75 περίπου κιλών αυτήν την ποσότητα πρέπει να πιεί 70 κούπες καφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση