GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κρίσιμη κατάσταση ένα κοριτσάκι μετά από πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο...

Σκάφος που μετέφερε δεκάδες μετανάστες βυθίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής περίπου 300 μίλια ανοιχτά της Μάλτας, εγείροντας...




Σκάφος που μετέφερε δεκάδες μετανάστες βυθίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής περίπου 300 μίλια ανοιχτά της Μάλτας, εγείροντας φόβους για νέο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο...
Έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 αγνοούμενων πραγματοποιούν σκάφη της Μάλτας και της Ιταλίας. Αρκετές σοροί έχουν εντοπιστεί στα νερά της περιοχής.

Από τα νερά διασώθηκαν εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Οι διασωθέντες ανέφεραν πως στο σκάφος επέβαιναν 30 άτομα.

Επτά από τους επιζώντες ζητήθηκε να μεταφερθούν για για άμεση νοσηλεία στην Ελλάδα, ωστόσο το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε μόνο έξι άτομα, καθώς ένα κοριτσάκι απεβίωσε λίγη ώρα μετά τη διάσωσή του.

Οι υπόλοιποι έξι διασωθέντες (δείτε εδώ) διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων. Ένας εξ αυτόν, ένα μικρό κορίτσι, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη έχει εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά το 2014, εν μέσω πολέμων και ταραχών στη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Περίπου 110.000 άνθρωποι έχουν ως τώρα εντοπιστεί και διασωθεί μόλις στο πρώτο οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έναντι λιγότερων από 50.000 το 2013.
1.889 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση