GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν η αστυνομία αντιμετωπίζει με ντεπόν τη ρατσιστική βία... [video]

«Ήμουν μέσα στα αίματα.Γυρνούσε το κεφάλι μου, πονούσα και μου έλεγαν να πάρω ντεπόν» λέει ο 23χρονος Χάμεντ Αμπντούν μετανάστη...



«Ήμουν μέσα στα αίματα.Γυρνούσε το κεφάλι μου, πονούσα και μου έλεγαν να πάρω ντεπόν» λέει ο 23χρονος Χάμεντ Αμπντούν μετανάστης δεύτερης γενιάς από την Αίγυπτο, Νούβιος στην καταγωγή.

Στις 12 Οκτωβρίου του 2012 είχε ξεκινήσει από το σπίτι του στη Βούλα για να συναντήσει κάποιον φίλο του πατέρα του που θα κανόνιζε τα έξοδα μετάβασης των γονιών του στη Μέκκα.
Είχε πάνω του, όπως θυμάται 600 δολάρια, όμως δεν έπεσε θύμα κλοπής, αλλά τυφλής ρατσιστικής βίας από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Με όπλα, λοστούς και σκυλιά τού επιτέθηκαν στο τέρμα των τρόλεϊ, στην πλατεία Αττικής, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.
«Έλεγα στους αστυνομικούς που έφθασαν αρκετή ώρα αργότερα, ότι ήταν χρυσαυγίτες, αλλά εκείνοι επέμεναν ότι έπρεπε να κάνω μήνυση κατά αγνώστων και με κρατούσαν στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα αντί να καλέσουν ασθενοφόρο» τονίζει με πόνο και παράπονο για τις εγχειρήσεις που ακολούθησαν με την ελπίδα να αποκατασταθεί η όρασή του. Οι ελπίδες να βελτιωθεί θα ήταν σήμερα περισσότερες αν είχε διακομιστεί, εγκαίρως, στο νοσοκομείο.

Και οι δράστες της επίθεσης θα είχαν εντοπιστεί, αν ο φόβος δεν κρατούσε κλειστά τα στόματα των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, στην πλατεία Αττικής πριν από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με την καταγγελία, μια γυναίκα που κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ είπε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, περίμενε να έρθει η αστυνομία» ενώ από μακριά οι περαστικοί έλεγαν: «Κρίμα για αυτά που γίνονται».
Ρεπορτάζ: Μαρία Λίλα, κάμερα: Βασίλης Νούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση