GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες χάους από τη βροχή στην Αθήνα. Πάνω από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική για βοήθεια. Δείτε φωτογραφίες

Τουλάχιστον 150 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Αττική (Pics) Δρόμοι πλημμύρισαν δημιουργώντας ...


Τουλάχιστον 150 κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Αττική (Pics)
Δρόμοι πλημμύρισαν δημιουργώντας σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα. Στη Θηβών οδηγοί εγκλωβίστηκαν από συγκέντρωση υδάτων και χρειάστηκαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.
Έντονα ήταν τα προβλήματα και στον Πειραιά, ενώ η στάθμη του Κηφισού ανέβηκε επικίνδυνα. Αυτή την ώρα, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Περιστέρι. Σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε και τα 50 εκατοστά.
Στη λεωφόρο Θηβών, στη συμβολή της με την Ιδομενέως υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους. Σε πολλά σημεία της η λεωφόρος Θηβών έχει κλείσει ήδη από το πολύ νερό.
Νωρίτερα είχε σημειωθεί ατύχημα στη συμβολή της Θηβών με την οδό Σουλίου και κατά πληροφορίες μία οδηγός κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα νερά της βροχής.
Αυτή την ώρα, εκτός από το Περιστέρι, το πρόβλημα εστιάζεται σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό.
Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα
Λόγω της βροχής σταμάτησε και η ανασκαφή στην Αμφίπολη, καθώς η κακοκαιρία εμποδίζει προσωρινά να συνεχιστεί η αποχωμάτωση από τον τρίτο θάλαμο.
Ανεμοστρόβιλος σημειώθηκε στο Καλαμάκι Ζακύνθου ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές από στάβλους, ενώ κατέστρεψε και μπαλκόνια. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Η κακοκαιρία, που από το πρωί εξελίσσεται στην Πελοπόννησο, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Τρίπολη και στην περιοχή της Σκυρίτιδας.
Η έντονη βροχόπτωση και η καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Τρίπολη, ήταν η αιτία να προκληθεί καθίζηση στην περιφερειακή οδό της πόλης, σε σημείο που το προηγούμενο διάστημα γίνονταν έργα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει μέσα στο χαντάκι που δημιουργήθηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η οδηγός.
Δείτε φωτογραφίες από την Αθήνα και τον Πειραιά:
Οδηγίες προς τους πολίτες για να προστατευθούν από την κακοκαιρία
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.
Φωτπγραφίες: Eurokinissi
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση