GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πάτρας

Στα μέσα του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων Πάτρας, ενός Κέντρου Ημερήσιας Φ...



Στα μέσα του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων Πάτρας, ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του μέχρι εκατό άτομα.

Αυτό διεφάνη από την αυτοψία που διενήργησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με Διευθυντές και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκπροσώπους του ΠΙΚΠΑ και τον ανάδοχο εκτέλεσης του έργου, το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.644.500 ευρώ.

Στη συνάντηση, όπου έγινε ενημέρωση τόσο για το που βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του έργου, παραβρέθηκε και η Διευθύντρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών Κωνσταντίνα Σιάμου, ως εκπρόσωπος του ΠΙΚΠΑ, το οποίο πλέον ανήκει στην αρμοδιότητα του Καραμανδανείου.

Επιπλέον, ενημερώθηκε και για τον εξοπλισμό του κτιρίου, που άμεσα θα ξεκινήσει η προμήθειά του, ως υποέργο της κατασκευής της Μονάδας Σπαστικών Παίδων.

Παράλληλα, στο χώρο βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γειτονικού 1ου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Παραλίας που στεγάζεται ακριβώς δίπλα από το κτίριο της Μονάδας, με τους οποίους και συζητήθηκε το θέμα της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών από και προς το σχολείο, καθώς και των κατοίκων της περιοχής.

«Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, όπως μας ενημέρωσαν οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες και ο ανάδοχος και μέσα στον επόμενο χρόνο η νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα παιδιά μας που έχουν ανάγκη, τη θαλπωρή, τη στήριξη και τη φροντίδα» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος, για να καταλήξει: «Είναι μόνο ένα κομμάτι από τις σημαντικές και σπουδαίες παρεμβάσεις που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Υγεία και την Πρόνοια, έχοντας ως στόχευση πάντα το όφελος των πολιτών της περιοχής μας».

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο 1.567 τμ., ενεργειακά αναβαθμισμένο, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, που εκτείνεται σε έναν χώρο οκτώ περίπου στρεμμάτων. Το οικόπεδο ανήκε στο πρώην ΠΙΚΠΑ, επί της παλαιάς οδού Πατρών Πύργου στο Δήμο Πατρέων, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Μαραγκόπουλου, το οποίο και έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Όλοι οι χώροι του Κέντρου αναπτύσσονται σε ισόγειο χώρο και είναι προσπελάσιμοι από όλους τους χρήστες με τους απαραίτητους διαδρόμους κυκλοφορίας με τμήμα ορόφου που είναι για την εγκατάσταση των κλιματιστικών μονάδων.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων συγκέντρωσης, δραστηριοτήτων, παιχνιδιού, φαγητού, ανάπαυσης, ιατρείο, γραφεία, παιδική χαρά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση