GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με πτώση 3,29% έκλεισε το χρηματιστήριο

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Η θετική έκβαση των stress tests των τραπεζών είχ...


Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Η θετική έκβαση των stress tests των τραπεζών είχε προεξοφληθεί την περασμένη εβδομάδα(με άνοδο του τραπεζικού δείκτη κατά 13%) και οι επενδυτές έσπευσαν να «πωλήσουν το γεγονός» και μετά τα αρχικά κέρδη του τραπεζικού δείκτη έως και 6,16%, οι έντονες ρευστοποιήσεις, κυρίως από τους ξένους επενδυτές ,τον οδήγησαν σε σε πτώση έως και 7,22%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 958,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,29%.
Αρχικά η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά διασπώντας τα επίπεδα των 1.000 μονάδων με άνοδο πάνω από 3%, με μοχλό τις τράπεζες στον απόηχο της ανακοίνωσης θετικών αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών.
Γρήγορα όμως εκδηλώθηκαν έντονες ρευστοποιήσεις που «βύθισαν» την αγορά κάτω και από τα επίπεδα των 950 μονάδων.
Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κινήθηκε σε μεγάλο εύρος διακύμανσης 79 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.023,64 μονάδες (+3,26%) και κατώτερη τιμή στις 944,61 μονάδες (-4,71%).
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 187,55 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,95%.
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης του Εμπορίου(+0,66%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-6,25%), των Πρώτων Υλών (-6,22%), των Τηλεπικοινωνιών (-6,11%)και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-5,76%).
Ανοδικά κινήθηκαν 33 μετοχές, 91 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση