GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1625 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα-απόλυση "γιορτάζουν" μακριά από τα σχολεία ...

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Για δεύτερη χρονιά, εδώ και 15 μήνες, οι Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα-απόλυση βρισκόμαστε... σ...



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Για δεύτερη χρονιά, εδώ και 15 μήνες, οι Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα-απόλυση βρισκόμαστε... στο "δρόμο", μακριά από τα σχολεία, ενώ οι τάξεις μας είναι άδειες, μιας και μαζί με εμάς, 20.000 μαθητές ρίχτηκαν στον "Καιάδα" των μνημονιακών απαιτήσεων για λιγότερη Δημόσια Παιδεία, στερούμενοι τη δυνατότητα να σπουδάσουν τον κλάδο που επιθυμούσαν.

Όλους αυτούς τους 15 μήνες που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα, σε συνθήκες ομηρίας και εμπαιγμού, έχουμε ακούσει τα πιο απίστευτα ψέματα από την κυβέρνηση:

α) «Οι διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών έγιναν για την αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου», ενώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι στόχος τους είναι η άρση της μονιμότητας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες και

β) Έχουν το θράσος να λένε ότι «οι διαθεσιμότητες έχουν δημοσιονομικό όφελος», ενώ πρόκειται για ΔΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Συγκεκριμένα, εδώ και 15 μήνες βρισκόμαστε μακριά από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και πληρωνόμαστε το 75% του μισθού μας, ενώ την ίδια ώρα το κράτος πληρώνει επιπλέον ωρομίσθιους στα ΕΠΑΛ και στα ΙΕΚ, σε θέσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε μεταταγεί. Την ίδια εγκληματική πολιτική συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας και κατά τη φετινή σχολική χρονιά, κατασπαταλώντας το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ,
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση