GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

6 ψέματα που λες στον εαυτό σου για το νοικοκυριό!

Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες της καθημερινής καθαριότητας που χρειάζονται επανεκτίμηση. Για δες και σταμάτα να λες "Δεν π...



Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες της καθημερινής καθαριότητας που χρειάζονται επανεκτίμηση. Για δες και σταμάτα να λες "Δεν πειράζει"...

1. "Ο νεροχύτης μου καθαρίζεται καθώς εγώ πλένω τα πιάτα"

Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις. Καθώς εσύ τρίβεις κατσαρόλες και ξεπλένεις αποφάγια στον νεροχύτη μαζεύονται χιλιάδες βρωμιές και βακτήρια. Για να είσαι σίγουρη ότι τον καθάρισες καλά, λοιπόν, θα πρέπει να του δώσεις τη σημασία που του πρέπει, με το δικό του σφουγγάρι και το δικό του καθαριστικό στο τέλος της κάθε μέρας -για πιο βολικό.

2. "Τα παπούτσια μέσα στο σπίτι δεν πειράζουν αρκεί να τα έχεις σκουπίσει καλά πριν μπεις μέσα"

Τι λες καλέ; Δεν μπορείς να φανταστείς τι φέρνουν μέσα τα υποδήματά σου. Ακόμη και να τα λιώσεις στο σκούπισμα στην είσοδο. Το καλύτερο δώρο για εσένα και τους δικούς σου είναι να "θεσπίσεις" τον κανόνα της πατούσας -ή όπως αλλιώς τον πεις. Φτιάξε έναν ειδικό χώρο στην είσοδο του σπιτιού όπου θα υπάρχουν πάντα τα παντοφλάκια, ή πατουσοκαλτσάκια, ή ειδικά παπούτσια για μέσα στο σπίτι (ό,τι γουστάρει ο καθένας) και εκεί να βγαίνουν τα παπούτσια χωρίς να γίνει ένα βήμα μέσα στο σπίτι.
Για τους πολύ δικούς σου ανθρώπους μπορείς να έχεις και κανένα έξτρα ζευγάρι. Για τους ξένους... υπομονή και έξτρα καθάρισμα μετά!

3. "Πρέπει να γεμίσει τελείως η σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας για να την αλλάξω"

Αμ δε! Για να "τραβάει" η σκούπα με τον καλύτερο τρόπο θα πρέπει να αδειάσει όταν είναι γεμάτη κατά τα ¾. Αλλιώς χάνει τη δύναμή της. Άσε που μπορεί να αρχίσει και να "φτύνει" βρώμες αντί να της ρουφάει.

4. "Αφήνω τα σφουγγάρια του μπάνιου να στραγγίξουν καλά, οπότε δεν τα αλλάζω συχνά"

Μέγα λάθος, που μπορεί να επηρεάσει μέχρι και την υγεία σου. Όσο καλά και αν στεγνώσει το σφουγγάρι με το οποίο κάνεις ντους δεν μπορεί να καθαρίσει όπως πρέπει. Η ζέστη και η υγρασία του χώρου ευνοούν τα βακτήρια και ο κίνδυνος κάθε είδους μόλυνσης παραμονεύει. Η οδηγία, λοιπόν, είναι η εξής: Καινούριο σφουγγάρι κάθε 3 με 4 εβδομάδες.

5. "Δεν χρειάζονται αλλαγή κάθε εβδομάδα τα σεντόνια. Μην τρελαθούμε κιόλας"

Όχι, όχι... Ας τρελαθούμε! Καλά, για το καλοκαίρι ούτε καν το συζητάμε το θέμα γιατί με τη ζέστη και τον ιδρώτα δεν αποκλείεται να χρειάζεται αλλαγή και πιο συχνά από τις 7 μέρες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι και τον χειμώνα ιδρώνουμε, ακόμη και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Και το σώμα, εκτός από τον ιδρώτα εκκρίνει και άλλα έλαια που "λεκιάζουν". Για να μη μιλήσουμε για τα μαλλιά. Έτσι, λοιπόν, άσε τις τεμπελιές και βάλε την αλλαγή των σεντονιών σε εβδομαδιαία βάση.

6. "Τα τζιν δεν χρειάζονται πλύσιμο. Χαλάνε. Τα βάζω στην κατάψυξη, τα τινάζω και είναι σαν καινούρια"

Ε, λοιπόν, όχι. Το ψύχος δεν καθαρίζει. Αυτή είναι δουλειά του σαπουνιού. Και επίσης όχι: τα τζιν δεν χαλάνε τόσο εύκολα -άσε που το φθαρμένο είναι και μόδα. Στο κάτω κάτω διάλεξε: μόδα -λέμε τώρα!- ή καθαριότητα. Στο χέρι σου είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση