GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: 7.000 άτομα σε όλο τον κόσμο πιστοποιούνται ότι γνωρίζουν ελληνικά

Νέου τύπου ειδικότητα φιλολόγων δημιουργείται, αυτή της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε άτομα που ζουν στην Ελλάδα ή τ...


Νέου τύπου ειδικότητα φιλολόγων δημιουργείται, αυτή της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε άτομα που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, καθώς περισσότερα από 7.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν το δίπλωμά τους που πιστοποιεί ότι γνωρίζουν ελληνικά.

Το παραπάνω πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα προέκυψε από το Διεθνές Συνέδριο για τη Διδασκαλία και την Πιστοποίηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE.
Όπως είπε στο «» o πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής Ιωάννης Καζάζης η δημιουργία της νέας ειδικότητας δασκάλου αυτή για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα γίνεται ψηφιακά , δηλαδή το κέντρο πιστοποιεί φιλολόγους ως δασκάλους για τη διδασκαλία των ελληνικών σε ξένους. Επίσης, από αυτήν την επιμόρφωση και πιστοποίηση θα περνούν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές πηγαίνουν να εργασθούν στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα είναι γραπτές και προφορικές και θα διεξαχθούν σε 120 κέντρα ανά τον κόσμο , η πλειονότητα των οποίων είναι στο εξωτερικό, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει.
Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Μετά από πολύχρονη προσπάθεια παρέχεται σε έντυπη αλλά και ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα του, όλα τα εγχειρίδια – θεωρητικά, διδακτικά & πρακτικά – για την εκμάθηση, αλλά και την πιστοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, τόσο ως μητρικής όσο και ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.
Η μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εγχειριδίων εξασφαλίζουν για πρώτη φορά διαχρονία, αρχαία ελληνική-μεσαιωνική-νεοελληνική, σχηματίζοντας το «σύμπαν» της ελληνικής γλώσσας αλλά και παρέχοντας πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης σε έξι διακριτά επίπεδα σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και μελετητών από τη χώρα και το εξωτερικό, έγινε παρουσίαση της Πράξης ΕΣΠΑ και των αποτελεσμάτων της, ενώ πραγματοποιήθηκαν ανακοινώσεις από ερευνητές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος και θα αποτυπωθεί η διεθνής εμπειρία και οι καλές πρακτικές για τη διδασκαλία και την πιστοποίηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση