GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακαλυφθηκε ιός 700 ετών στον Καναδά

Βρέθηκε από ερευνητές άγνωστος ιός σε παγωμένα περιττώματα ταράνδου. Έγινε ανασύστασή του Ο 700 ετων ιός ανακαλύφθηκε στα Βορειοδυτικά Εδ...

Βρέθηκε από ερευνητές άγνωστος ιός σε παγωμένα περιττώματα ταράνδου. Έγινε ανασύστασή του
Ο 700 ετων ιός ανακαλύφθηκε στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά. Μετα από την απόψυξη κομματιού πάγου που περιέιχε περιττώματα ταράνδου, στα οποία οι ερευνητες ανακάλυψαν το ιικό γονιδίωμα.
Μεταφέροντας το έυρημα στα εργαστήρια τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το γενετικό υλικό του ιού και να κάνουν την ανασύστασή του.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιέυθηκαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Αμερικής. Το έυρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς αποδεικνύει ότι αρχαίοι ιοί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια μόλις λιώσουν οι πάγοι, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σε συνέντευξή του στο New Scientist, ο Jean-Michel Claverie από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, δήλωσε " Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι μερικοί αρχαίοι ιοί μπορούν να μολύνουν ακόμη και σήμερα κάποια ζώα, φυτά ή και ανθρώπους ". Ενώ, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους ιοί δεν είναι επικύνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.
Πηγή: Salon

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση