GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόψε η συνάντηση Χαρδούβελη – Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Στις 7:10 απόψε (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρι...


Στις 7:10 απόψε (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.
Με «βασικό στόχο» την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο αναμένεται να προσέλθει στη συνάντηση η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Χαρδούβελη και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου.
Από πλευράς του ΔΝΤ θα λάβουν μέρος ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.
Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η συζήτηση θα στηρίζεται στον στόχο της Ελλάδας για έξοδο από το μνημόνιο μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του «ξεκάθαρου στόχου» που έθεσε η κυβέρνηση και για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο».
Δυο «βασικοί σταθμοί» για το επόμενο διάστημα θεωρούνται τα στρες τεστ των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης και για τους οποίους πιστεύεται ότι η Ελλάδα «θα ανταπεξέλθει» και θα «προχωρήσει μπροστά».
Σήμερα, ολοκληρώνονται και οι εργασίες της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η επόμενη ετήσια σύνοδος, τον Οκτώβριο του 2015, θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση