GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και οι 8 ήταν απατεώνες. Ζητούσαν αποζημιώσεις επί αποζημιώσεων για στημένο τροχαίο!

Βαρύς ο πέλεκυς για μια οκταμελή αντροπαρέα από το Μέρσεϊσαϊντ της Αγγλίας καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έστησαν τροχαίο ατύχη...



Βαρύς ο πέλεκυς για μια οκταμελή αντροπαρέα από το Μέρσεϊσαϊντ της Αγγλίας καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έστησαν τροχαίο ατύχημα προκειμένου να εισπράξουν αποζημιώσεις συνολικού ύψους άνω των 500.000 λιρών.

O λόγος για τους Brian Williams, Michael Lee, Jon-Paul Realey, David Thompson, Robert Davies και άλλους τρεις άντρες, οι οποίοι υπέβαλαν ψευδείς –όπως ομολόγησαν– δηλώσεις ατυχήματος στην εταιρεία Liverpool Victoria (LV=).

Ο Williams είχε περιγράψει στην ασφαλιστική του εταιρεία πώς τον Ιανουάριο του 2010 επί της οδού Μπίρκενχεντ έχασε τον έλεγχο του Vauxhall Vectra του, στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία άτομα, και προσέκρουσε πάνω σε μια BMW X5.

Η LV= πληροφορήθηκε ότι και στην BMW επέβαιναν τέσσερα άτομα τη στιγμή του «ατυχήματος», ο Lee ως οδηγός και οι Realey, Thompson και Davies ως επιβάτες. Ακολούθως οι οκτώ άνδρες ζήτησαν αποζημίωση για αυχενικούς τραυματισμούς, ενώ ο Williams και ο Lee και για τα οχήματά τους. Επιπλέον, ο Lee αξίωσε αποζημίωση για το αυτοκίνητο που… αναγκάστηκε να ενοικιάσει προς 250 λίρες την ημέρα. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, μια εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, η Car Logix, ζήτησε αποζημίωση για τα τέλη επισκευής και αποθήκευσης των οχημάτων.

Ωστόσο η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν εργαστηριακή εξέταση των αυτοκινήτων έδειξε ότι οι εν λόγω ζημιές δεν ήταν δυνατό να προκληθούν από τη σύγκρουση που περιέγραψαν οι οκτώ «ζημιωθέντες».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης ο ένας από αυτούς υποστήριξε ότι το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν πει το απόγευμα.

Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή της ειδικής μονάδας για ασφαλιστικές απάτες της αστυνομίας του Λονδίνου (IFED) τον Ιανουάριο του 2012, δηλαδή με το που συστάθηκε η μονάδα. Ακολούθως οι ντετέκτιβ συνέλαβαν έναν από τους άντρες, ενώ οι υπόλοιποι επτά προσήλθαν οικειοθελώς σε ένα αστυνομικό τμήμα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Σκαλίζοντας τα οικονομικά του Lee, οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν ότι χρωστούσε ακόμη 12.500 λίρες για την BMW του, καθώς και ότι είχε κάνει υπερανάληψη 12.000 λιρών από τον λογαριασμό του.

Το ενδεχόμενο της απάτης έγινε βεβαιότητα όταν τρεις από τους άντρες, εκείνοι που επέβαιναν στο Vauxhall, ομολόγησαν ότι ουδέποτε ενεπλάκησαν σε τροχαίο και ότι οι αξιώσεις τους ήταν ψευδείς.

Έτσι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους Williams, Lee, Really, Thompson και Davies, οι οποίοι ομολόγησαν την ενοχή τους.

Στις 15 του περασμένου μήνα στο Λίβερπουλ το τοπικό Δικαστήριο του Στέμματος επιδίκασε τις ακόλουθες ποινές στους κατηγορουμένους:

Williams, 47 ετών: 8 μήνες φυλάκιση
Lee, 51 ετών: 12 μήνες φυλάκιση
Realey, 27 ετών: 8 μήνες φυλάκιση με 24 μήνες αναστολή και 250 ώρες μη αμειβόμενη εργασία
Thompson, 52 ετών: 8 μήνες φυλάκιση με 24 μήνες αναστολή και 250 ώρες μη αμειβόμενη εργασία
Davies, 57 ετών: 8 μήνες φυλάκιση με 24 μήνες αναστολή και 12 μήνες επιτήρηση.
Στους υπόλοιπους τρεις, που ομολόγησαν εξαρχής ότι το ατύχημα ήταν στημένο και οι αξιώσεις ψευδείς, έγιναν απλώς συστάσεις από την αστυνομία.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της IFED Dominic Parkin δήλωσε: «... οι ισχυρισμοί τους κατέρρευσαν όταν μπήκαν στο μικροσκόπιο της ασφαλιστικής και της IFED, με αποτέλεσμα οι δύο να βρίσκονται τώρα στη φυλακή και οι άλλοι έξι να έχουν ποινικό μητρώο. Η τάχα λαμπρή ιδέα που είχαν τότε θα σκοτεινιάσει τώρα όλη τη ζωή τους».

Τέλος, ο Martin Milliner, διευθυντής του τμήματος αποζημιώσεων της LV=, σχολίασε από την πλευρά του: «Οι ψευδείς αξιώσεις ανεβάζουν τα ασφάλιστρα των αθώων οδηγών και στην LV= ακολουθούμε σκληρή γραμμή για τις απάτες, ερευνώντας όλες τις ύποπτες αξιώσεις, και επιδιώκουμε τις πλέον αυστηρές ποινές για τους ενόχους. Ελπίζουμε ότι η κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης θα αποτελέσει μήνυμα προς άλλους επίδοξους απατεώνες, ώστε να το σκεφτούν καλύτερα πριν διαπράξουν τέτοιου είδους έγκλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση