GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

‘Εμπολα: Η μεγαλύτερη μάστιγα μετά το AIDS

Γιατροί και εξερευνητές σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για την ταχύτητα μετάδοσης του ιού που σκορπά τον θάνατο... Ο ποταμός Έμπολ...



Γιατροί και εξερευνητές σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για την ταχύτητα μετάδοσης του ιού που σκορπά τον θάνατο...
Ο ποταμός Έμπολα που κυλάει στα βόρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, έδωσε το όνομά του σε μια ασθένεια που τείνει να αποδειχθεί η μεγαλύτερη μάστιγα μετά το AIDS.

Ο ιός του Έμπολα, που σήμερα προκαλεί πανικό σε όλο τον κόσμο, προβλήθηκε για πρώτη φορά σε εκτενές αφιέρωμα του περιοδικού Time. Το ρεπορτάζ αναφερόταν στις «μυστηριώδης ασθένειες» που πλήττουν χώρες τις Αφρικής, και προέρχονται από ζώα-ξενιστές.

Το θέμα του Έμπολα ξεχάστηκε μέχρι 1996, όταν εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα αιμορραγικού πυρετού στο Ζαΐρ και την Γκαμπόν.

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς πως μεταδόθηκε ο ιός από τα ζώα στον άνθρωπο (εικάζουν ότι προήλθε από ένα είδος αφρικανικής νυχτερίδας), ενώ ανησυχούν για την ταχύτητα μετάδοσής του.

Ο Τόμας Φίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ, ανέφερε πως «στα 30 χρόνια που εργάζομαι στον χώρο της δημόσιας Υγείας, το μόνο που μοιάζει με τον Έμπολα είναι το AIDS. Η επιδημία σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Γουινέα και Νιγηρία έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 3.900 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση