GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας μετά τη φονική καραμπόλα

Στον εισαγγελέα Βέροιας οδηγείται σήμερα ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, που συνελήφθη χθες μετά τη φονική καραμπόλα στην Εγνατί...

Στον εισαγγελέα Βέροιας οδηγείται σήμερα ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, που συνελήφθη χθες μετά τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και αναμένεται να παραπεμφθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες που συνδέονται με παραβάσεις περί συγκοινωνιών.

Η αιματηρή καραμπόλα σημειώθηκε στις 10.20 χθες το πρωί, μετά τον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, νταλίκα με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας που οδηγούσε ο 39χρονος, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία παρέμεναν ακινητοποιημένα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, λόγω εκτέλεσης έργων. Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών. Φωτιά, που ξέσπασε δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση, τύλιξε τη μοιραία νταλίκα στις φλόγες όπως κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος και το σημείο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Επί τόπου έσπευσαν δεκάδες περιπολικά της Αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις Έλληνες κι ένας Βούλγαρος. Άλλα 32 άτομα διακομίσθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο της Βέροιας και σε εφημερεύοντα της Θεσσαλονίκης. Ένας 60χρονος υπέκυψε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο νήπια, που -κατά τις τελευταίες πληροφορίες- έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Κατά την προανακριτική του απολογία, ο Ρουμάνος οδηγός φέρεται να υποστήριξε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας, η οποία ήταν φορτωμένη, με συνέπεια να "χάσει" τελείως τα φρένα. Αυτό που ερευνούν οι Αρχές είναι γιατί ο οδηγός δεν επιχείρησε να ακινητοποιήσει με οποιαδήποτε τρόπο το όχημα ή να το ανατρέψει προτού φτάσει στο σημείο πρόσκρουσης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το βαρύ όχημα δεν ανέκοψε καθόλου ταχύτητα, παρά τις προειδοποιήσεις εργατών που βρίσκονταν στην περιοχή και σήκωναν σημαιάκια για να ανακόπτουν οι οδηγοί την ταχύτητα.

Επιπλέον, ερευνάται εάν υπήρχαν από τους υπεύθυνους τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης.

Η χθεσινή φονική καραμπόλα ξύπνησε μνήμες από άλλη καραμπόλα, που είχε σημειωθεί στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στον Πλάτανο Ημαθίας, τον περσινό Ιανουάριο. Τότε είχαν εμπλακεί συνολικά 27 αυτοκίνητα και ο απολογισμός ήταν μία 78χρονη νεκρή και 26 τραυματίες. Εκείνο το συμβάν είχε αποδοθεί στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση