GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κατέρρευσε το σχέδιο Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο»

Η αποδέσμευση από το μνημόνιο δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα υποστηρίζουν αναλυτές και οικονομολόγοι, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δε...


Η αποδέσμευση από το μνημόνιο δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα υποστηρίζουν αναλυτές και οικονομολόγοι, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι αγορές αντέδρασαν έντονα στις δημόσιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο και απεμπλοκή από την τρόικα.
Το Bloomberg παρουσιάζει τα στοιχεία έρευνας που έκανε μεταξύ κορυφαίων οικονομολόγων και δείχνουν ότι το 85% θεωρούν λανθασμένη και οικονομικά δίχως νόημα την κίνηση Σαμαρά, ειδικά από τη στιγμή που ο Μάριο Ντράγκι επιμένει ότι οι χώρες σαν την Ελλάδα οφείλουν να παραμείνουν κάτω από κάποιο είδος προγράμματος επιτήρησης, αν θέλουν να επωφεληθούν από τα νέα μέτρα της ΕΚΤ.
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, και έτσι το σχέδιο του Σαμαρά για πρόωρη έξοδο κατέρρευσε. Αντίθετοι με το σχέδιο είναι και οι δανειστές, αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών που συναντήθηκαν στη Σύνοδο της 13ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.
«Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να δεσμευτεί σε ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση κάποια στιγμή πήρε το πόδι της από το πεντάλ του γκαζιού για να αυξήσει τη δημοτικότητά της», δήλωσε στο πρακτορείο ο οικονομολόγος Τζέιμς Νίξον της Oxford Economics Ltd.
Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, για την κυβέρνηση, πρόβλημα υπάρχει και στο εσωτερικό, με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να πιέζει για πρόωρες εκλογές το 2015. «Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει ακόμα υψηλότερα τον βαθμό αντιπαράθεσης με τους δανειστές», αναφέρει το πρακτορείο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Και όλο το βάρος πέφτει τώρα στα γνωστά υποζύγια. Θα τους αλλάξουν τα φώτα στην φορολογία και τις κρατήσεις. Φτάνει να μην δυσαρεστήθει ο κομματικός στρατός, οι πληρωμένοι ψηφοφόροι των κομμάτων τής βουλής. Οι δούλοι οι κολιγοι θα πιεστούν ακόμη περισσότερο μήπως και βρούνε κανένα ξύγκι. Οι 1,5 εκ.άνεργοι έχουν μάθει να ζουν με αέρα.Το δημοσιουπαλληλικο κατεστημένο δεν έχει καταλάβει ακόμη για την κρίση. Αυτός αν είναι φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δοξαστε τους....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση