GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηλιός: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Την άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο επανέλαβε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τονίζοντας ότι «δεν...


Την άποψη ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο επανέλαβε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τονίζοντας ότι «δεν αρκούν ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία στερούν πόρους από την οικονομία, ούτε βέβαια το ξεπούλημα, το χάρισμα δημόσιας περιουσίας».
«Το χρέος είναι μία τροχοπέδη και για την πραγματική οικονομία. Η απάντηση που δίνουμε είναι πρώτα απ’ όλα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται είτε επειδή είναι επενδυτές, είτε επειδή είναι η δουλειά τους, είτε για οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Οι όροι αποπληρωμής του χρέους, αυτή τη στιγμή, είναι μεν με επιτόκια σχετικά χαμηλά, 2,7% το μέσο επιτόκιο που πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, όμως αν το συγκρίνουμε με τους ρυθμούς μεγέθυνσης οι οποίοι είναι στην καλύτερη περίπτωση γύρω στο 0 ή κάπως ελάχιστα πάνω από το μηδέν, είναι ένα δυσθεώρατο ύψος επιτοκίου», δήλωσε ο κ. Μηλιός στον Real FM.
Και πρόσθεσε: «Επομένως δεν αρκούν ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία στερούν πόρους από την οικονομία, ούτε βέβαια το ξεπούλημα, το χάρισμα δημόσιας περιουσίας. Αυτό είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη και συμβαίνει και κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό κι αν θέλετε ο αδύνατος κρίκος είναι η Ιταλία και σ’ αυτό το παιχνίδι μπαίνει και η Γαλλία. Η Ιταλία έχει ένα τεράστιο χρέος, 2,1 τρισ. ευρώ είναι μεγάλο ποσοστό στο συνολικό 9,3 τρισ. της Ευρωζώνης επομένως χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή λύση. Εμείς λοιπόν τι λέμε, λέμε μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση