GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανάσες» παίρνει η ελληνική αγορά ομολόγων

«Ανάσες» παίρνει η ελληνικά αγορά ομολόγων μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά τιτλοποιημένα δάνεια χαμηλή...


«Ανάσες» παίρνει η ελληνικά αγορά ομολόγων μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά τιτλοποιημένα δάνεια χαμηλής αξιολόγησης.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 6,15%, από 6,56% στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 υποχωρεί στο 4,68% και το νέο 3ετές ομόλογο στο 3,79%.
Αναλυτές της αγοράς ομολόγων αναφέρουν πως εάν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ προτείνει χαλάρωση του κανονισμού για την ποιότητα των τίτλων που δέχεται ως ενέχυρο και επιτραπεί στην κεντρική τράπεζα να αγοράζει ελληνικά τιτλοποιημένα δάνεια, αυτό θα οδηγήσει τα επιτόκια των εταιρικών χρεογράφων σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές, βραχυπρόθεσμα η προσοχή παραμένει στραμμένη στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, και συγκεκριμένα στην πιθανή πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και στις εξελίξεις από το πολιτικό μέτωπο της χώρας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση