GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποτροπή αυτοκτονίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες...


Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης ανάλυσης και αξιοποίησης ψηφιακών πληροφοριών, από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ύστερα από καταγγελία, άτομο, το οποίο είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Από την περαιτέρω διαδικτυακή και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού, τα οποία εντοπίστηκαν στην Λευκωσία της Κύπρου.
Μετά από επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Κύπρια υπήκοο, της οποίας διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα και της παρασχέθηκε η απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη.
Από το 2006 ως σήμερα έχουν αποτραπεί συνολικά 1.059 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση