GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμηλότερα τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων τον Αύγουστο

Πτωτικά κινήθηκαν τον Αύγουστο τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων. Παρά ταύτα το περιθώριο (διαφορά μεταξύ των δύο) αυξήθηκε κατά...


Πτωτικά κινήθηκαν τον Αύγουστο τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων. Παρά ταύτα το περιθώριο (διαφορά μεταξύ των δύο) αυξήθηκε κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στο 3,97%.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,15% και διαμορφώθηκε στο 2,13%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 0,11% και διαμορφώθηκε στο 1,34%.
Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,06% και διαμορφώθηκε στο 5,31%.
Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρουσίασε οριακή αύξηση και διαμορφώθηκε στο 14,46%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος μειώθηκε κατά 0,38% και διαμορφώθηκε στο 6,75%.
Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 0,11% και διαμορφώθηκε στο 6,79%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρουσίασε ισόποση μείωση και διαμορφώθηκε στο 8,26%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος, για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, αυξήθηκε κατά 0,23% στο 6,35%, ενώ για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ τα μέσα επιτόκια παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στο 5,64% και 5,56%, αντίστοιχα.
Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 2,98%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση