GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αξιοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Vasiliki Siouti. Ο νόμος για την επιλογή των προϊσταμένων του δημοσίου, είναι άλλο ένα από τα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα του Κυριάκου ...

Vasiliki Siouti.
Ο νόμος για την επιλογή των προϊσταμένων του δημοσίου, είναι άλλο ένα από τα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιγράφεται αναλυτικά ένα σύστημα επιλογής, που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, το ζουμί όμως κρύβεται στις μεταβατικές διατάξεις: Με πρόσχημα την αλλαγή των οργανογραμμάτων καθαιρούνται όλοι οι προϊστάμενοι και στη θέση τους μπαίνουν αυτοί που επιλέγει ο εκάστοτε υπουργός. Δεν πρόκειται για «μία από τα ίδια» καθώς ταστελέχη που καθαιρούνται είναι η πρώτη γενιά προϊσταμένων που αναδείχτηκαν με αντικειμενικά κριτήρια (νόμος Ραγκούση).
Ο «νόμος» εφαρμόζεται πρώτα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου οι τέσσερις γενικές διευθύνσεις μειώνονται σε τρεις.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος που είχε συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο διαγωνισμό του 2010 καθαιρείται και υποβιβάζεται σε απλό υπάλληλο.
Στις 3 γενικές διευθύνσεις τοποθετούνται, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, που είχε βγει τελευταίος στο διαγωνισμό του 2010, ο Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, που δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και η Γεωργία Βαλατσού, που παρότι πληρούσε τα κριτήρια ελέγχεται πειθαρχικά.

2 σχόλια

  1. Κούλης : "Καταλήγουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια στελέχη, αντί να προτάξουμε καινούρια πρόσωπα. Θα ήθελα να δω καινούργια πρόσωπα να διεκδικούν ρόλο, που να προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που να έχουν κάτι καινούργιο να πουν και που να έχουν ένα βιογραφικό που θα μπορεί να υποστηρίξει αυτά που υπόσχονται".

    ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΠΑΝ (ΕΑΜ Β.ΥΔΡΟΧΟΟΣ )
    (… Ο Κυριάκος αγωνίζεται για την "αξιοκρατία" μεταξύ των "πελατών". Αυτός, ο οποίος, από τότε που υπάρχει, ζει και "προοδεύει" ως ο γιος του πατέρα του, θα δημιουργήσει συνθήκες αξιοκρατίας στην πατρίδα μας ...Ο τενεκές ο ξεγάνωτος, ο οποίος έχει τελειώσει ως "αριστούχος" το πληρωμένο Κολέγιο του Σαμαρά και του Παπανδρέου ...Ο άχρηστος, που δεν έχει δώσει καν πανελλήνιες εξετάσεις να "μετρηθεί" έστω και μία φορά απέναντι στους "κοινούς" Έλληνες ...Ο βλάξ με τις πιο εύκολες σπουδές σε ένα καλά διαλεγμένο για τη φήμη και τα ακριβά του δίδακτρα Κολέγιο...)

    Ο Καρακούσης (Βήμα) αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπρόσωπο της πιο φαύλης πολιτικής οικογένειας!

    Το πρόβλημα είναι ότι με τέτοιους μακάκες και σπουδ-αρχίδες σαν τον Κούλη, τον Ντορούλη και τον κάθε φούφλη, άκρη δεν θα βρούμε και όσο ασχολούμαστε μαζί τους τόσο θα κατεβάζουμε και εμείς το επίπεδο της πολίτικης κουλτούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κυριάκος και οι υπόλοιποι επαγγελματίες της πολιτικής δεν έχουν καταλάβει ακόμη πόσο έχει αποσαρθρωθεί το πολιτικό σύστημα.

    Ένας βαθύπλουτος αχρείος γόνος, που αμείβεται από το δημόσιο, μπορεί να έχει πολύ ωραίες ιδέες...

    Μιλάμε για μια εμβληματική περίπτωση φαρισαϊκής ηθικής.

    Χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς από πού παίρνει κατευθυντήριες γραμμές ο γιός του φαταούλα Μητσοτάκουλα

    Φταίει και ο Ελληνικός Λαός που όλα τα χαζά γεννήματα κάποιων απλήστων πολιτικάντηδων τα ψηφίζει και τα ξαναψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση